Погода на Закарпатті на сьогодні, 25 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті знову очікуються дощі та грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +26 градусів. Весь день буде хмарним. Нічний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +26 градусів. Ранок у Хусті очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Удень і ввечері буде йти дрібний дощ.

У Воловці – +17 уночі і  +22 градуси удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

У Сваляві – +17 уночі і  +24 градуси удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +26 градусів. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня, й небо у Тячеві вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +26. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Дощ ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, хоча і з меншою силою, та йтиме до пізнього вечора.

У Великому Березному – вночі +17, удень – +23 градуси. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +28. Вранці очікується ясна погода, вдень з’являться хмари, але ввечері від них не залишиться й сліду. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +16, вдень – +22 градуси. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +15, вдень температура підніметься до +20 градусів. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ.

У цей день вшановується пам’ять священномучеників Прокла та Іларія. У народі цей день називали Прокл Великі Роси. Проклові роси вважаються лікувальними. У минулі часи їх збирали для лікування хвороб очей. Тоді вірили, що роса в цей день наділяє красою, спокоєм. Наші пращури помітили, якщо на Прокла вночі немає роси, а в низинах туман – на негоду. А якщо нічна роса не просихає – бути грозі. У цей час зацвітають гладіолуси.

Народні прикмети на 25 липня

  1. Немає роси і туману в низинах – значить, буде негода
  2. Багато роси 25 липня на луках – рік буде щасливим
  3. Нема роси – прикмета до того, що буде негода

zakarpatpost.net