АНОНС. Чому закарпатські активісти перетворюються на терористів

Коли немає довіри до влади, з’являються нові лідери

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Останнім часом у людей все менше довіри до політиків. Їхні пафосні промови та популізм усе більше дратують наших земляків. Насправді вони мало вболівають за рідний край і більше переймаються власним рейтингом, статками та іміджем, ніж долею своїх виборців.

Більше того, закарпатські депутати-мажоритарники, за дослідженням аналітичного порталу «Слово і діло», за рівнем політичної брехні виявилися першими в Західній Україні. Зі своїх передвиборчих обіцянок вони виконали всього 20 відсотків.

Тому й не дивно, що роль громадських активістів зростає все більше. І зараз, коли ми в очікуванні нових виборів, усе більше активізується тих, хто гуртує довкола себе людей, закликаючи підтримати ту чи іншу ідею.

Звісно, часто ті, хто готовий брати на себе відповідальність і організовувати різні протестні мирні акції, роблять добру справу, борються з корупцією, незаконною забудовою, підпільними схемами відмивання грошей, незаконними вирубками лісу, зведенням міні-ГЕС. Загалом поле діяльності широке. Проте іноді відбувається явне «перегинання палки» і ці ж активісти починають кидатися з кулаками на людей, розганяти ті зібрання, які їм не до вподоби, пікетувати правоохоронні органи, коли йдеться про їхні особисті, а не суспільні інтереси.

Тож чи дійсно борцями з протизаконням є окремі активісти? Згадаймо хоча б, як в Ужгороді розігнали жіночу акцію 8 березня. Так, учасниці зібрання за рівність і права могли «вийти в люди» з плакатами в будь-який інший день і не провокувати тих, кого це дратує, та й загалом ідея подібної акції є абсурдною, але вони мали право на мирне зібрання і недоречно було їх обливати фарбою.

Тож хто такі громадські активісти? Чому ними також часом маніпулюють? Коли їм вірити?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27 липня.

zakarpatpost.net