Розмитнення подорожчає? Озвучено нюанс щодо ввезення авто на єврономерах в Україну

В Україні розмитнення дизельних автомобілів, випущених після 2010 року, згідно із законопроектом №8487, може подорожчати.

Прийнятий у першому читанні документ авторства Ніни Южаніної значно знижує вартість розмитнення більшості машин із ЄС. Однак, з огляду на те, що наразі в Україні діє пільгова ставка для машин, випущених після 2010 року, в деяких випадках вартість розмитнення може вирости. Про це в ефірі ObozTV розповіла юрист Ольга Ніколаєнко, пише OBOZREVATEL.

“Ось, наприклад, Volkswagen Passat 2012 випуску.

У нього буде коефіцієнт віку 6, тому що і коефіцієнт двигуна 1,6 за обсягом.

І так у нас виходить, що за законопроектом акциз на цей транспортний засіб для бензинового двигуна 480 євро, а для дизельного 720.

Але ми, в будь-якому випадку, не повинні забувати про податок на додану вартість (ПДВ) і митний збір у розмірі 10%”, – додає юрист.

У результаті розмитнення автомобіля за 5 тис. євро і з бензиновим двигуном, відповідно до прикладу, обійдеться в 1980 євро, а на дизельному двигуні – 2200 євро. Причому, за чинними правилами акциз на машину з двигуном на бензині складе 427 євро, замість пропонованої законом 480, і на дизельному – 523, замість пропонованих 720. Фактично, платити після прийняття законопроекту №8487 доведеться більше.

“Це ми говоримо про ті машини, які ми можемо розмитнити зараз, які не старші 2010 року, але дуже багато є машин на єврономерах і 2005 року випуску, на які не поширюються перехідні положення”, – пояснює юрист.

zakarpatpost.net