АНОНС. На свято Миколая закарпатець «подарував» вчителю кулю в живіт

Закарпатський кримінальний авторитет п’ять років був у міжнародному розшуку, а сам тим часом сидів вдома, а потім сам здався поліції

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Кримінальний авторитет вистрелив у місцевого вчителя Павла Опаленика – батька маленької дитини й чоловіка вагітної дружини, але вину заперечував і стверджував, що вбив його не він.

Злочин трапився ще у 2011 році, причетними до нього були аж п’ятеро осіб. Усі вони тривалий час переховувалися від слідства і були оголошені в розшук. Одного з них торік застрелив сусід. Кримінальне угруповання поводилось нахабно. Чоловіків усі боялися, тим більше що були між ними і люди, причетні до силових структур. Та й погрожували «братани»  кожному, хто посмів зробити щось не так, як їм подобалося, мовляв, уб’ють, а автомобіль спалять. Саме так було і тоді, коли трапилася трагедія.

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробує відтворити читачам події тієї фатальної ночі.

Ця трагічна історія  сколихнула все Закарпаття 

18 грудня в місцевому ресторані Великого Березного неподалік автостоянки компанія місцевого кримінального авторитета Копчі, якому й належав ресторан, відзначала свято Миколая. Гуляли на повну, тож на столі було багато спиртного.  Ніщо не віщувало біду. Чоловіки розмовляли про своє та насолоджувалися спільним проведенням часу. У закладі було досить багатолюдно, незважаючи на пізній час. Раптом до Володимира підійшов молодий знайомий. Він повідомив, що його сина б’ють. Справді, між підлітками спалахнула короткочасна сутичка. Була приблизно 21 година. Разом із друзями Копча  одразу ж вийшов на подвір’я. Однак там йому сказали, що хлопця ніхто не б’є. На стоянці тим часом  зібрався цілий натовп. Знервований чоловік підходив до кожного і всім погрожував, що застрелить, але не чіпав нікого. Не знайшовши сина, Володимир повернувся знову до ресторану.

Через деякий час хлопець прийшов сам. Він був брудним та в крові. Тож вирушив додому переодягатися.

Згодом надійшли ще двоє товаришів. Один із них, за словами самого Володимира Копчі – Едуард Каганець – мав із собою рушницю «Сайга» . Усі були добряче напідпитку. Володимир розповів знайомому про випадок із сином, наголосивши, що потрібно розібратися. Трохи посидівши, один із чоловіків сказав, що у нього розрядився акумулятор на автомобілі. Тож Володимир, знаючи, що на фірмі його матері є запасний, зателефонував своєму шовгору, щоб той привіз йому… щоправда, не акумулятор, а…  рушницю «Сайга», на яку він мав відповідний дозвіл, оскілки працював охоронцем. Було близько 01:30, коли родич привіз її.

Як убивця намагається уникнути відповідальності? Що відбувалося тієї ночі насправді? Який вирок отримав Копча?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27 липня.

zakarpatpost.net