Чому на Закарпатті заміновують будівлі і що за це буває

Учора ввечері Ужгород сколихнула трагічна новина – залізничний вокзал замінували.

Ті, хто став очевидцями події, з жахом розповідають про голос із гучномовця з проханням покинути територію, про страх у очах пасажирів, про поліцію, рятувальників. Піротехніків та загальну паніку.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» теж опинився у той час у тому місці.

Електропоїзд зі Львова через загрозу вибуху прибув на запасну колію, тож страх ще більше посилився.

Як повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці, о 12.50 до чергової по вокзалу зателефонував невідомий чоловік та повідомив про знаходження на залізничному вокзалу станції Ужгород вибухового пристрою. На місце оперативно виїхали працівники транспортної міліції та усі екстрені служби.

На щастя, тривога виявилася хибною і замість вибухівки у підозрілій сумці знайшли чоловічі труси. Користувачі Інтернету зараз з гумором пригадують подію і жартують про брудну білизну «мінувальника».

Одна це далеко не перший випадок, коли повідомлялося про загрозу вибуху. Згадаймо, у минулому скільки разів «мінували» ужгородську міську раду у день сесії, про нещодавнє «замінування» готелю в Мукачеві, про «бомбу» в аеропорті «Ужгород» наприкінці минулого року.

Так чому ж так інтенсивно хтось жартує?

Чому нікого після таких повідомлень не притягують до відповідальності, адже знайти тих, хто телефонує, можна.

Теоретично за неправдиве повідомлення про замінування покарання буде суворішим. Працівники міліції нагадують, що після внесення змін до ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, покарання за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.

Проте  фактично жодного повідомлення про позбавлення волі лжемінувальників у нашій області не було.

От і жартівники спокійно собі й далі лякають закарпатців.

zakarpatpost.net