АНОНС. Закарпатський Бархан любить носити в зубах каміння, знаходить гриби та обливається водою

Пухнастий чотирилапий із Перечина – унікальний собака. Німецька вівчарка  має особливий дар – вміє знаходити білі гриби, займається обливанням водою та любить їсти сирі овочі та фрукти, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Усе почалося, коли Бархану було сім місяців. Тоді господиня вирушили з ним у ліс по гриби. Собака бігав, підстрибував, радів свободі та нагоді добре вивчити невідомий досі світ. Він роздивлявся квіти, дерева та кущі, уважно вивчав гори.

Раптом хазяйка чотирилапого знайшла гриб. Бархан підійшов, обнюхав його і помчав далі. Але за кілька кроків зупинився, знову щось обнюхав, сів і почав чекати ґаздиню.

«Я не розуміла, в чому справа, та коли наблизилася до собаки, помітила купу білих грибів. Невдовзі все повторилося. Такого чудового грибаря я ще не мала», – розповіла Світлана.

Але «тихе полювання» – не єдиний дар вівчарки. Він не просто  домашній улюбленець, а ще й пухнастий цілитель. Коли господарів щось болить, чи в них просто поганий настрій, Бархан лягає біля ніг, ніби забираючи на себе їхній біль. Після такої терапії хвороби справді проходять.

А одного разу він пішов із хазяйкою на річку. У неї у воді поплив шльопанець. Та собака не розгубився. Він наздогнав його і приніс у зубах жінці.

Загалом воду вівчарка дуже любить. Навіть вдома пес вміє придумати для себе водні процедури – коли бачить шланг, бере його зубами і спрямовує струю на себе. Таким чином приймає душ.

Як Бархан носить каміння? Що ще він вміє? Що особливого любить їмти?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 27 липня.

zakarpatpost.net