Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Трагедія сталася в селі Лумшори Перечинського району.

Тут у рекреаційній зоні відпочивали гості з Харкова.

Як повідомили в Закарпатському обласному управлінні ДСНС, чотирирічний хлопчик був без нагляду, він грався з іншими дітками і впав у чан з водою. На жаль, хлопчика врятувати не вдалося.

На жаль, це не перша за вихідні трагедія в області з утопленням дітей.

Вертоліт ДСНС України транспортував вагітну жінку до обласної лікарні в Ужгород. Як інформує Управління ДСНС України в Закарпатській області, під час пологів у вагітної виникли ускладнення, тому вона потребувала негайної допомоги лікарів в обласному центрі Закарпаття.

Повідомляється, що з Рахівської ЦРЛ «швидка» транспортувала її до стадіону в Тячів, а звідти гвинтокрил МІ-8 транспортував до Ужгорода. По допомогу до служби порятунку звернулися самі лікарі.

Закарпатський окружний адміністративний суд в Ужгороді розглянув позов забудовників ТОВ «Ріка Енерго» до Березівської сільської ради Хустського району про скасування рішення сільради щодо будівництва міні-ГЕС на річці Ріка, відмовивши повністю в його задоволенні

Про це повідомив правозахисник Віталій Грегор, – передає кореспондент IA ZIK.

Сам позивач, як і його представники, на засідання вкотре не з’явилися, причини неявки були визнані судом неповажними та такими, які спрямовані на умисне затягування розгляду справи. Тому суд продовжив розгляд по суті і прийняв законне рішення, ставши на бік громади Березова і захистивши вкотре природне багатство Хустщини від незаконних посягань горе-забудовників.

Тячівський підприємець та марафонець Андрій Терпяк взяв участь у 30-му міжконтинентальному запливі через протоку Босфор (Стамбул, Туреччина).
Загалом, відстань у близько 6,5 км підкорювали 2,5 тисяч плавців з усього світу, зокрема, близько 400 – з України. Для того, щоби перепливти протоку між Азією та Європою, тячівцю знадобилось трохи більше, ніж півтори години. Разом з батьком заплив подолала і донька Андрія Терпяка Галина.

Повернувшись після чергового вдалого фінішу, екстремал розповів про те, як готувався до складного випробування, та поділився враженнями від участі у запливі, пише Tyachiv.com.ua.

30 липня 2018 р., прокуратурою  Закарпатської  області спільно спецпідрозділом ВБКОЗ Управління СБУ в Закарпатській області, під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 600 дол США затримано «на гарячому» прокурора Воловецького відділу Мукачівської місцевої прокуратури.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що кошти прокурор вимагав від обвинуваченого за призначення покарання не пов’язаного із позбавленням волі, а саме звільнення від відбування покарання із призначенням  іспитового строку на 2 роки.

Співробітники Тячівського відділу поліції з’ясовуть обставини дорожньо-транспортної пригоди в селі Лази, де п’яний чоловік на мотоциклі не впорався з керуваням та в’їхав в паркан. Від цього постраждав його 4-річний син. Про це повідомляють у Закарпатській поліції.

Сьогодні, 30 липня, на службу «102» надійшло повідомлення про ДТП в селі Лази Тячівського району. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що місцевий житель разом з його малолітнім сином їхали на мотоциклі, водій не впорався з керуванням, з’їхав в кювет. Внаслідок цього дитина отримала травму голови. Хлопчика госпіталізували до реанімаційного відділення Тячівської районної лікарні. Поліція встановила, що водій перебував в стані алкогольного сп’яніння.

Про проблему з відпускними грошима в Хусті усі чиновники мовчать. Лише вчителі нарікають про невиплачені гроші.

Днями вони звернулися до редакції zakarpatpost.net з проханням піднятии наболіле питання. Адже ті, хто хотів оздоровитись, на відпочинок міг розраховувати лише влітку, бо під час навчального процесу такої змоги немає.

Та на сесії Хустської міської ради, що відбулася днями, повідомили, що гроші педагоги отримають лише у серпні. Але ж 10 числа вони вже мають вийти на роботу.

Запальні закарпатці часом здатні на такі непередбачувані вчинки, що їхня жорстокість просто вражає, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Бити, катувати, насильно ув’язнювати, знущатися над іншими, навіть для розправи везти жертву у багажнику до річки для декого – справа цілковито звична і нормальна.

Саме так разом із компанією друзів зробив мешканець Виноградівщини Роман Дан (із етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі змінено).

zakarpatpost.net