Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 31 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні zakarpatpost.net вже повідомляв про катування двома чоловіками нещасної тварини.

Очевидень страшної події зняв відео в селищі Міжгір’я районі вулиці Слав’янська.

Наразі правоохоронці завдяки широкому розголосу в Інтернеті зреагували на випадок жорсткого поводження з конем.

Як повідомили у відділ комунікації Закарпатської поліції, поліцейські Міжгірщини розпочали перевірку у справі, що стосується жорстокого поводження з твариною в смт.Міжгір’я. Осіб, причетних до злочину, встановлюють.

Слідчі Міжгірського відділення поліції розпочали перевірку та опрацьовують інформацію про факт жорстокого поводження з конем. Факт мав місце 28 липня цього року.

За що ж так полюбили закарпатці голубці? Страва, до слова, не є суто нашою родзинкою. Її готують і в країнах Сходу, і в Європі, однак усюди голубці різні. Немає двох господинь, які б приготували одинакові голубці.

Популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ» вирішила дослідити історію однієї з найпоширеніших в Україні страв – голубців. Крім того, вашій увазі представляємо один із рецептів страви.

На Закарпатті планується захоплення церкви. Мова йде про наступ представників Московського патріархату на Київський. Про страшну новину повідомив єпископ Варсонофій.

“УВАГА ! Просимо максимального розголосу! Сьогодні отримали інформацію, що представники Хустської єпархії Московського Патріархату в Україні планують 8 серпня 2018 року захопити храм Різдва Богородиці с. Пилипець УПЦ Київського Патріархату”, – написав він.

Останнім часом ведеться надзвичайно багато дискусій із приводу будівництва курортно-рекреаційного комплексу «Свидовець». Серед наших земляків є як прихильники курорту, так і ті, хто виступає проти його зведення. Маніпулюють питанням не лише забудовники, але й політики. Чим же «Свидовець» може становити небезпеку для нашого краю?

Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла кандидат біологічних наук, еколог, співголова Форуму екологічного порятунку Закарпаття, експерт-еколог ГО «Екосфера» Оксана СТАНКЕВИЧ-ВОЛОСЯНЧУК.

Злодії бувають дуже дивними: одні крадуть лише гроші, інші – автомобілі, треті – велосипеди. Є, звісно, й такі, що цуплять усе, що лише можуть. Як кажуть, кожному своє… Однак мукачівський крадій був особливим, йому було до вподоби орудувати у медичних закладах. Місцем для «полювання» він обрав собі лікарню та поліклініку. Звідки в чоловіка таке незвичне хобі – невідомо, але там він завжди знаходив щось цікаве та корисне для себе, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Усе почалося у березні. Тоді він серед білого дня проник до лікарні, зламавши замок на терапевтичному відділенні. Звідти забрався на горище машинного відділення. Від всього, що там було – розбігалися очі. Однак молодик вибрав собі універсальний трансформатор для ліфту. Видно, техніка його приваблювала дуже, адже вже за кілка днів чоловік повернувся за другим. Цупив його також вдень, навіть не остерігаючись того, що хтось може помітити.

Закарпатець хотів продати сина. Про це вчора повідомив перший заступник голови Національної поліції України Vyacheslav Abroskin.

“Саме сьогодні, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, оперативники територіальних підрозділів Національної поліції України затримали 27-річного уродженця Закарпатської області, який за 100 тисяч гривен продав свого 7-місячного сина.

Як вчора повідомляв zakarpatpost.net, у вагітної жінки під час пологів виникли ускладенення.

Вертоліт ДСНС України транспортував породілю до обласної лікарні в Ужгород, оскільки вона потребувала негайної допомоги лікарів в обласному центрі Закарпаття.

Тож із Рахівської ЦРЛ «швидка» транспортувала її до стадіону в Тячів, а звідти гвинтокрил МІ-8 – до Ужгорода. По допомогу до служби порятунку звернулися самі лікарі. Зараз із жінкою та немовлям усе гаразд.

Про це повідомив Ужгородський міський голова.

— Лікарі Ужгородського міського пологового будинку успішно прооперували вагітну жінку, яку сьогодні гелікоптером ДСНС України доставили в Ужгород. Як повідомив головний лікар Ужгородського міського пологового будинку Олег Онопко, загрози її життю немає. Дитина – у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, – наголосив Богдан Андріїв.

На Закарпатті рятують диких соколів. Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповів  директор Національного природного парку «Синевир» Микола ДЕРБАК.

– Ми керувалися метою взяти під захист рідкісних представників орнітофауни, які перебували в неволі з порушенням закону. Спільно з Українським товариством охорони птахів домовилися спорудити такий центр. Він становить вольєрний комплекс з шести секторів. Цієї осені прийняли дванадцять соколів, вісім з яких уже випущено в дику природу на півдні України.

Вже другу добу на Виноградівщині йдуть пошуки двох дітей, які зникли на річці Тиса у селі Тросник.

У неділю пообіді 4 школярів відпросилися у батьків порибалити на ставку, але без дозволу пішли купатися на річку. Запливши на глибину, не змогли повернутись — дітей затягла течія. Двоє хлопчаків вибрались із водної пастки. Тіло 9-річного Вадима наразі знайшли, а от доля 11-річної Наталки досі невідома.

16-річний закарпатець хотів згвалтувати 9-річного хлопчика.

Як повідомила офіцер групи інформації і комунікації, молодший лейтенант Аліна Новікова, нацгвардійці проводили спільне патрулювання з поліцейськими і тоді надійшла інформація про випадок зі згвалтуванням. Потерпілим виявився 9-річний хлопчик. Правоохоронці виїхали до Ужгородської лікарні, де хлопчик перебував із бабусею. Там він все і розповів і описав гвалтівника.

Поліцейські та гвардійці разом з хлопчиком виїхали на місце, де міг перебувати гвалтівник. Там його і затримали. Хлопчик опізнав нападника. Наразі тривають слідчі дії.

zakarpatpost.net