Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 1 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

У Тячівському районі троє чоловіків зґвалтували молоду дівчину.

Повідомлення про зґвалтування, яке сталося 29 липня, поліцейські отримали в понеділок, 30 липня, пише PMG.ua.

Як розповіла речниця ГУНП у Закарпатській області Тетяна Щоголева, у зґвалтуванні 25-річної дівчини, мешканки Рахівського району, підозрюють трьох чоловіків.

Особи підозрюваних уже встановлені. Наразі проводяться відповідні експертизи. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 152 ККУ. Слідство триває.

У ході судового слідства прокурором доведено, що обвинувачені, за попередньою змовою, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, умисно пошкодили вхідні двері сокирою, яку заздалегідь взяли із собою та, відтак, проникли до приватного будинку у смт. Міжгір’я, де на той час перебували 58–річна дочка та її 83-річна мати. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Суд врахувавши всі доводи сторін обвинувачення та захисту, визнав закарпатців винними та за сукупністю скоєних злочинів призначив їм покарання у вигляді 9 та 8,9 років позбавлення волі.

Хоч останнім часом у плані прибирання столиці Закарпаття є певні зрушення, але смітники, як у сусідньому Львові ніхто не миє. І мова не лише про комунальні служби.

Там проходять акції «Помийте смітник», коли таким великим прибиранням займаються активісти. Наші ж – здебільшого зайняті організаціями різних протестних акцій, хоча навесні деякі волонтери організовували облагородження скверів та прибирання в мікрорайоні Кірпічки. Але львів’яни все одно вражають.

Там сміттєві контейнери не просто миють водою, а ще й шампунями. Такий досвід добре було б перейняти і нам.

Чому закарпатським чоловікам не можна зловживати чаєм із звіробою?Ще грецькі лікарі Діоскорид та Пліній застосовували в медицині цю рослину. В середні віки знаменитий Парацельс часто рекомендував і не без успіху використовував звіробій, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Стародавні знахарі казали, що трава звіробою має велику силу й може зцілити від дев’яноста дев’яти хвороб. У народі існувало повір’я, що звіробій – це «зброя проти відьом і чортів», тому люди давали цій рослині різні імена: божа трава, божа милість, трава ісусових ран, іванове зілля, кров’яна трава, жорстке сіно, ранова трава, стокровиця, калмицький чай, божа крівця, заяча крівця, стокрівця, святоянське зілля, пожарниця тощо.

Вчора, 31 липня, о 12:00 до поліції надійшло повідомлення про аварію на вулиці Об’їзній в обласному центрі Закарпаття. За викликом виїхали слідчі Ужгородського районного відділення поліції, які встановили попередні подробиці ДТП. Про це повідомив відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Правоохоронці з’ясували, що 44-річна мешканка Ужгорода, рухаючись на автомобілі «Toyota RAV-4 Hybrid», не впоралася з керуванням та допустила зіткнення з автомобілем «Ford Fiesta», під керуванням 60-річного ужгородця, що рухався у попутному з нею напрямку попереду.

Внаслідок зіткнення водій позашляховика втратила рівновагу і виїхала на зустрічну смугу, де вже її авто зіткнулося з вантажівкою «VOLVO», що була припаркована на узбіччі автошляху. Водій вантажівки – 29-річний воловеччанин – на момент аварії за кермом не знаходився, тож жодних тілесних ушкоджень не отримав.

Постійна читачка газети «Неділя Закарпатські новини з Ужгородського району Марія Попович надіслала до редакції фото дивного урожаю, що виріс у неї на городі. Жінка здивована, що помідори виросли не звичайними круглими, чи овальними, а такими незвичними. При цьому форма овочів справді чудернацька.

Фактично вони нагадують те, що кожен хоче побачити.

Насправді дві помідори виросли, наче сіамські близнюки, але зрослися вони між собою настільки, що це навіть складно помітити.

У середу, 1 серпня, водолази знайшли тіло дівчинки, яка потонула в Виноградівському. Тіло було виявлено о 13:10 однієї з пошукових груп водолазів ДСНС.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник Управління Державної служби України в Закарпатській області Роман Гудак.

Як повідомлялося раніше, четверо дітей у неділю пообіді відпросилися у батьків порибалити на ставку.

zakarpatpost.net