На Закарпатті сказав місцевому діду, що я Вова з Москви. Він приніс самогон, сало, хліб і напоїв мене до ризоприкладства. Розповідь росіянина про Україну

«Москальобандерівець» Володимир Мальцев переїхав в Україну із Росії. У своєму блозі на Twitter він розповів, чим життя у нас відрізняється від життя в Московії.

«Україна – це не Росія. Ні не маленька Росія, ні частина Росії. Це абсолютно окрема держава, інакше влаштована і з абсолютно іншими людьми, – зазначив Володимир. – Менталітет українців разюче відрізняється від менталітету росіян. Це усереднено, звичайно, але все-таки. І в кращий, як на мене, бік. В Україні найважливіше – це репутація. Якщо в Москві ти переїхав на інший бік проспекту і почав з нуля, то тут, якщо ти напаскудив в Івано-Франківську, то через півроку в Сумах дізнаються про тебе як про ненадійного партнера. І про це завжди треба пам’ятати».

Приємно вразили чоловіка і ціни.

«Ціни в Україні реально нижчі за російські. На все, крім автомобілів. Бензин був дорожчим, але начебто РФ наздогнала майже. При тому, що Україна свого бензину майже не виробляє», – наголосив  він.

Також Мальцев розвіяв міф ватників про те, що у нас можуть побити за російську мову.

«За російську мову … нікого не переслідують. Нормальна ситуація розмови двох людей: один говорить російською, а другий на українському. Постійно так. І ніяких проблем. Ну, а те, що чиновники або там радіо повинно говорити на державному, – це нормально. Так, я 4 роки їжджу по Україні на машині з російськими номерами. Від Львова до Одеси, від Вінниці до Путивля. Рівне НУЛЬ конфліктних ситуацій. НУЛЬ », – підкреслює Мальцев.

«Крім того, його не може не радувати той факт, що в Україні« всім начхати на твою національність. Якщо в РФ відразу визначають – ти чорний, ти єврей, ти ще хтось … Тут всім начхати. Ти вважаєш себе українцем і любиш країну – ти українець. Навіть якщо ти маорі », – переконаний він.

«У мене прапор України на балконі висить і на дзеркалі в машині. Але не тому, що так треба, а через те, я цю країну щиро люблю, і її людей», – підкресилив Володимир. – При цьому на шляху доброго ставлення до країни не стають навіть політичні розбіжності, які періодично виникають у зв’язку з агресивною політикою, яку проводить по відношенню до України режим Путіна».

Тепло і гарно висловився чоловік і про Закарпаття, яке йому дуже сподобалось завдяки гостинності людей.

«Перебуваючи на Закарпатті, я підійшов до місцевого діда і сказав йому, що я Вова з Москви. Після цього від одразу виніс величезну дошку з самогоном, салом, хлібом і напоїв мене до ризоприкладства», – поділився думками росіянин.

zakarpatpost.net