Належне транспортне сполучення з Закарпаттям — питання національної безпеки

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий, перебуваючи в Ужгороді

Розвиток Ужгорода неможливий без розвитку транспортного сполучення. У цьому переконаний міський голова Львова Андрій Садовий. Вчора він побував на Закарпатті у рамках Urban talks Львів & Ужгород, пише samopomich.ua.

«Закарпаття має потужний потенціал, – вважає Андрій Садовий. – Однак через брак потягів та фактичну відсутність летовища, регіон втрачає туристів, а унікальні санаторії, якими славиться Закарпаття — напівпорожні».

Тому, на думку Андрія Садового, керівництво держави має зробити все можливе задля покращення транспортного сполучення з областю, адже це також і питання національної безпеки. Йдеться насамперед про відновлення роботи аеропорту а також впровадження швидкісного залізничного сполучення.

“Є летовище, є місто. Нема летовища – нема міста. Необхідна спільна позиція міського голови Ужгорода, керівників облради та обладміністрації, які мають звертатися до Кабміну, зробити все можливе, щоб аеропорт почав бути успішним і почав об’єднувати Україну. Друге – спільно зробити все можливе, щоб було швидкісне залізничне сполучення Інтерсіті Київ- Ужгород. Інакше держава ризикує втратити цей прикордонний регіон», – наголосив Андрій Садовий.

Додамо, UrbanTalks — це дружній діалог та пошук дотиків партнерства між містами. Під час події реформатори Львова передають досвід та розказують про місцеві успішні кейси просторового планування та інтегрованого розвитку, залучення мешканців до прийняття рішень, партисипативні практики управління містом, розвиток науки, ІТ та інше. До слова, Ужгород став сьомим містом в межах цього проекту.

zakarpatpost.net