Погода на Закарпатті на сьогодні, 5 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +30 градусів. Хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +31 градус. Вранці небо буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Воловці – +14 уночі і  +26 градусів удень. Небо у Воловці цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Сваляві – +15 уночі і  +28 градусів удень. Увесь день у Сваляві триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +30 градусів. У Тячеві увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів

У Перечині – нічна температура становитиме +19, денна – +30. У Перечині хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +29 градусів. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Великому Березному до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +33. Ранок буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +26 градусів. Вранці небо у Міжгір’ї буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +24 градусів. У Рахові до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У цей день вшановується пам’ять Почаївської ікони Божої Матері і мученика Трохима. У народі Трохима називають Безсонником, оскільки йде пора активної роботи, жнив: “Хорошому господарю день малий”. На полях у цей час закінчується збір зерна. Наші пращури помітили, що серпневі роси – до чудової погоди.

Народні прикмети на 5 серпня

  1. Якщо людина народилася 5 серпня, то йому протегує тополя. Говорили, що в скрутну хвилину треба підійти до свого дереву-талісману і обійняти його. Це допоможе заспокоїтися і знайти правильне рішення конкретної проблеми
  2. Не можна довго спати – прикмета до того, що не встигнеш закінчити всі роботи

zakarpatpost.net