Коли закарпатські живодери отримають реальні покарання?

Останнім часом на Закарпатті все більше скоюється жорстоких вбивств тварин. І мова йде не лише на полювання на Червонокнижних, але й про катування домашніх улюбленеців.

Нерідко в Інтернеті можна натрапити на повідомлення про те, що кішок настромили на залізні кілки, собаці відтяли голову, коня добили до смерті…

Сумно, але жодного з катів у нашій області реально не покарали!

На жаль, живодери є не тільки на Закарпатті, але і  в інших областях України.

Зокрема, за перше півріччя поточного року в Україні зареєстровано 154 кримінальних провадження за фактами знущання над тваринами, при цьому Київ та Сумська область є лідерами за кількістю таких справ. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит УНН.

Так, у Києві впродовж серпня-червня 2018 року зареєстровано 15 кримінальних проваджень за ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України, з них закрито 2 провадження. Водночас у Сумській області за аналогічними фактами було відкрито 10 проваджень, а закрито 2.

Варто зазначити, що по 1 провадженню розслідується у Чернівецькій, Чернігівській, Тернопільській Житомирській, Луганській областях.

У той же час на Хмельниччині поліцією не встановлено жодного випадку живодерства.

Як зазначається у документі, із загальної кількості зареєстрованих в Україні злочинів щодо тварин закрито 57 проваджень.

zakarpatpost.net