Погода на Закарпатті на сьогодні, 6 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода, але з дощами та грозами.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +28 градусів. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері в Ужгороді погода буде похмурою. Нічний дощ із грозою до ранку стихне. Удень очікується дощ, який йтиме до самого вечора, поступово втрачаючи силу.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +28 градусів. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +23 градуси удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Дощ із грозою йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня розпочнеться дощ, який ближче до вечора повинен послабшати.

У Сваляві – +14 уночі і  +25 градусів удень. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Сваляві буде зберігатися похмура погода. На зміну вранішньому дощу із грозами, прийде дощ, який до вечора почне стихати.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +28 градусів. Ранок у Тячеві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +28. У Перечині ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Дощ із грозою йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, а ввечері йому на зміну прийде дрібний дощ.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +25 градусів. У Великому Березному погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. У другій половині дня очікується дрібний дощ, який йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +29. Весь день буде хмарним. Дощ, який розпочнеться вранці, повинен закінчитися до обіду. Ввечері він піде знову, проте буде значно слабкішим.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +23 градусів. Вранці у Міжгір’ї небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Рахові буде уночі +15, вдень температура підніметься до +21 градус. Похмура погода буде триматися у Рахові весь день, вранці очікується недовге прояснення. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

6 серпня вшановується пам’ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагались не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим пращурам допомагали квіти: якщо квіти в’юна щільно закрились, незабаром буде дощ.

Народні прикмети на 6 серпня

  1. Якою буде погода 6 серпня, якщо день випадає на Повню – такий, за прикметами, вона і буде всю другу половину серпня
  2. Чайки часто сідають на воду – чекай дощу
  3. На полі 6 серпня виїжджати не можна – прикмети кажуть, що пожежа буде. Говорили, що блискавок в цей день багато, і вони можуть підпалити стоги.

zakarpatpost.net