Що буде з завалами на Петефі в Ужгороді?

Офіційну версію події повідомила Ужгородська містька рада.

“В.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Ігор Фартушок та заступник міського голови Василь Гомонай сьогодні оглянули місце, де напередодні за адресою: площа Шандора Петефі, 29/1 обвалилася стеля помешкання, – йдеться у повідомленні. –

Квартира є приватною власністю у будівлі, яка, під кутом до інших і, за словами присутніх на місці сусідів, має понад сотню років. Візуально видно, наскільки стара і трухлява деревина перекриття, власник, вочевидь, дуже багато років нічого не робив щоб відремонтувати, зміцнити будівлю.

Ігор Фартушок пояснив: «Міська влада не може ні вилучити цей об’єкт, ні взяти на баланс – це приватна власність, вона охороняється законом. Щось робити тут ми теж не можемо, як і використовувати на цей об’єкт бюджетні кошти. Сприятимемо залученню фахівців, судових експертів, які б визначили причину обвалу, чи це пов’язано з будівництвом, яке ведеться поруч, чи, все-таки, неналежне утримання будинку власниками».

Нагадаємо, власник помешкання під час обвалу отримав незначні ушкодження, утік із лікарні, куди його відвезла «швидка», яку викликали рятувальники ДСНС.

За уточненою інформацією, мати чоловіка має квартиру на вулиці Одеській”.

zakarpatpost.net