Стало відомо, скільки медалей привезли ужгородці з Єрусалиму

Із 29 липня по 3 серпня 2018 року у Єрусалимі (Ізраїль) проходили 52-і Міжнародні дитячі ігри, у яких взяли участь понад 1500 юних спортсменів із 30 країн світу. Змагалися у 9 видах спорту: легка атлетика, стрітбол, баскетбол, фехтування, футбол, дзюдо, плавання, теніс та волейбол. Юні ужгородські спортсмени брали участь у чотирьох видах програми: плаванні, дзюдо, тенісі та фехтуванні.

Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Загалом зі Святої землі ужгородці привезли 4 медалі: срібло – Олександра Лазаренко (фехтування); бронза – команда дівчат із фехтування: Олександра Лазаренко, Анастасія Голич, Олена-Ханна Синиця; бронза – Юрій Поляк (дзюдо – 45 кг); бронза – Роман-Андрій Міцода (дзюдо – +81 кг). Слід зазначити, що у Романа Міцоди це вже друга бронзова медаль Міжнародних дитячих ігор: у 2017 році у литовському Каунасі він також виборов бронзову нагороду. Юні дзюдоїсти Андрій Мілюченко (73 кг), Станіслав Грицик (60 кг) та Аліна Баран (57 кг), на жаль, вибули з боротьби за крок до медалей і посіли п’яті місця. Тетяна Дичка у змаганнях з тенісу програла за вихід у вісімку найкращих тенісисток у впертому надважкому трьохсетовому поєдинку Ганг Ен-Ці з Тайпею, яка у підсумку стала срібною призеркою змагань. Артем Джурджа також закінчив змагання на стадії виходу до ¼ фіналу, програвши ізраїльському спортсмену. Плавці Богдан Мушка та Василь Терпак у фіналі Б на 50 м вільним стилем вибороли 3 та 5 місце відповідно. Інші учасники з плавання – Еріка Дюгованець, Софія Коваль, Ольга Сойма не змогли пройти далі попередніх запливів.
Інші юні фехтувальники вибороли наступні місця: Андрій Кузьма – 5 місце, Валерій Буксар – 7 місце, Велеслав Попович програв за вихід у 1/8 фіналу. У командних змаганнях наші юнаки вибороли почесне 5 місце. Готували юних спортсменів тренери Віктор Камінський (дзюдо), Даніела Муратова (плавання), Руслана Дичка (теніс), Анатолій Герей (фехтування).
Окрім участі у змаганнях, спортсмени з Ужгорода також відвідали Старе місто Давида, пройшли Хресною дорогою Ісуса, побували в Храмі Гробу Господнього, на Мертвому морі та на річці Йордан. Із заслуженими медалями у неділю увечері ужгородська команда повернулася до рідного міста.
Велика подяка тренерам за підготовку спортсменів.

zakarpatpost.net