В Ужгороді з’явилась ворона-фотомодель. ФОТО. ВІДЕО

Пташиний світ столиці Закарпаття дуже різноманітний. Маємо й лебедів разом із лебедятами, і чорних та білих лелек, і чаплі, і чайок, і качок, і багато рідкісних пернатих.

Але є між ними одна унікальна ворона, яка залюбки позує перед фотоапаратом.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зустрів на Студентській набережній справжню крилату фотомодель. Ворона безтурботно гуляла тротуаром і спостерігала за людьми. Вона не лякалася, не відлітала і навіть позувала перед камерою.

Слід зазначити, що ворони є справді дуже розумними птахами. Дослідження, проведені американськими вченими показали, що вони здатні легко вирішувати логічні завдання рівня розвитку 5-річної дитини. Під час одного з експериментів, вороні давали пити воду з глибокого глечика, якого вона не змогла б дістати, але птах додумався кидати в ємність різні предмети, щоб підняти в ньому рівень рідини. А ще… багатьом із закарпатців доводилося бачити, коли наступає горіховий сезон, птахи шукають горіхи під деревами, беруть їх у дзьоб і з висоти опускають на асфальт, щоб вони розколися.

Більше того, живучи недалеко від  людей, вони добре знають наші повадки і навіть можуть дійсно розуміти  деякі фрагменти розмови.

zakarpatpost.net