АНОНС. Як соняшник допоміг закарпатці зцілитися

Соняшник допоміг мені позбутися каменів у нирках і нормалізувати тиск

Обкладинка свіжого номера газети «Поради Здоров’я»

Мені 62 роки. Живу у місті Виноградів на Закарпатті. Маю кілька соток землі, де окрім городини вирощую рослини, які використовую з лікувальною метою – обліпиху, мелісу, перцеву м’яту, календулу, пише газета «Поради Здоров’я»

Зараз, наприклад, квітне календула. Я збираю квіти, висушую і зберігаю до наступного літа. Готую з неї мазь на свинячому жирі для лікування ран, подряпин.

Вже заготовила листя меліси. Сушу у затемненому провітрюваному приміщенні, зберігаю в скляній банці. З меліси готую чай, який вживаю при неприємних відчуттях в шлунку і при головному болю.

Але читачам газети «Поради ЗДОРОВ’Я» хочу розповісти про улюблену рослину, яку вирощую щороку вже майже тридцять років. Це – звичайний соняшник. Він не тільки є окрасою нашого квітника, але й надійним помічником при лікуванні багатьох захворювань.

У мене були камені в нирках і в сечовому міхурі. А позбулася них я дуже легко – саме за допомогою коріння соняшника. Багато років заготовляла коріння рослини після дозрівання. А якось вичитала в газеті, що найбільш цілющі властивості корінь зберігає тоді, якщо його висмикувати з землі з 15 по 20 вересня з 17 до 19 годин. І ще: жодні частини соняшника не можна збирати з 5 по 8 число кожного місяця. Правда це чи ні – не знаю, але намагаюся заготовляти коріння саме в цей період.

Як же приготувати відвар?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Поради ЗДОРОВ’Я».

Купуйте свіжий номер газети «Поради ЗДОРОВ’Я» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 3 серпня.

zakarpatpost.net