Погода на Закарпатті на сьогодні, 8 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода, але місцями – хмарно, та без дощів.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +31 градус. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня, й небовкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +30 градусів. Небо буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +27 градусів удень. Ранок та вечір у Воловці будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Сваляві – +12 уночі і  +28 градусів удень. У Сваляві ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +30 градусів. Небо у Тячеві буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +31. У Перечині ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

 

У Великому Березному – вночі +12, удень – +29 градусів. У У Великому Березному очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +32. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня, й небо вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +26 градусів. Небо, ясне у Міжгір’ї вночі та вранці, затягнеться хмарами у середині дня, та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Рахові буде уночі +10, вдень температура підніметься до +24 градусів. Ясна погода буде триматися у Рахові впевнено, хоча вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

8 серпня відзначається день священномучеників Єрмолая, Єрміппа і Єрмократа, ієреїв Нікомедійських. У наших пращурів це був час збору трав у лікарських цілях. У минулі часи помітили, золотавий колір зорі і фіолетове забарвлення горизонту – до хорошої погоди.

Народні прикмети на 8 серпня

  1. Мухи 8 серпня кусаються і стають настирливими – потрібно чекати дощу
  2. Жаби стрибають біля водойм по березі – прикмета до того, що скоро піде дощ

zakarpatpost.net