Погода у Закарпатті на сьогодні, 9 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +32 градуси. Небо буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +31 градус. Вночі небо у Хусті – ясне, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Воловці – +13 уночі і  +27 градусів удень. Вранці у Воловці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Сваляві – +15 уночі і  +29 градусів удень. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня, й небо у Сваляві вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +31 градус. У Тячеві ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +19, денна – +32.

Майже весь день у Перечині небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

 

У Великому Березному – вночі +15, удень – +30 градусів. Перша половина дня у Великому Березному буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +33. У цей день небо буде ясним до самого пізнього вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +27 градусів. У Міжгір’ї увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +25 градусів. Увесь день у Рахові утримається ясна погода. Без опадів.

У цей день вшановується пам’ять великомученика і цілителя Пантелеймона. У цей день бояться грози: “Хто на Палія (Пантелеймона) працює, у того гроза спалить хліб”. У цей час розпочинається ранній листопад у берези; ходять за лікувальними травами і корінням. Наші пращури помітили, якщо птахи перестають співати, незабаром буде негода.

Народні прикмети на 9 серпня

  1. Всі трави, зібрані 9 серпня, будуть володіти цілющими властивостями
  2. Мурахи закладають входи в мурашники – скоро буде дощ
  3. Сильно стрекочуть і стрибають коники – прикмета до того, що погода буде ясною і сухою.

zakarpatpost.net