Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ужгород – місто дуже унікальне. Дерева тут цвітуть протягом цілого року.

Зокрема, вже втретє розпустилися бутони магнолії на вулиці Лєрмонтова. Наразі це 5-6 бутонів.

Вперше це дерево розквітло у травні, вдруге – у липні і зараз – уже цвіте втретє.

Оскільки в цьому році 1 вересня припадає на вихідний, свято першого дзвоника у закарпатських школах може перенестися.

Учні сподіваються, що в суботу його таки не проведуть і навчальний рік розпочнеться в понеділок, адже навіть один додатковий день до канікул є величезним подарунком для дітей, яким 1 вересня є зовсім не святом, скоріше урочистий настрій в учнів буває з нагоди останнього двзника.

Тож що чекає на учнів шкіл нашої області?

Рішення про проведення свята першого дзвоника приймає кожен навчальний заклад особисто, тому свято може бути проведено як 1 вересня (в суботу), так і 3 вересня (в понеділок). Про це у Міністерстві освіти і науки повідомили у відповідь на запит УНН.

Старовинна, але надзвичайно гарна будівля здалека приваблює погляд. Усередині також цікаво і відчувається дух якоїсь величі. Вражає, що між картинами є навіть дві оригінальні роботи Тараса Шевченка, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

Також там можна побачити твори як багатьох відомих митців світу, так і закарпатських авторів. Крім того, в музейних залах зібрано найбільшу в Україні колекцію робіт угорських живописців. Детальніше на цьому зупинимось іншим разом. А поки що працівниця музею, яка нас супроводжує, люб’язно розповідає про художників та їхні мистецькі витвори. А, між іншим, зауважує, що трапляється й таке, що картини іноді самі собою зі стін падуть на підлогу, інколи чути стукотіння у віконне скло, якісь кроки. І все це – серед білого дня. Спочатку жінці було моторошно працювати в таких умовах, але поступово, мовляв, звикла. На запитання, чи відомо  їй, що відбувається у приміщенні вночі – каже, що не знає, бо ніколи там не залишалась, та й не залишилася б через страх. Проте додає, що охоронці розповідали, що не раз чули дивні звуки, стогони та плач.

Оперативники Служби безпеки затримали підозрюваного в організації підриву спілки угорців в Ужгороді, який стався в лютому цього року. Чоловіка знаходиться під вартою.

Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

У повідомленні йдеться, що підозрюваного в організації підриву “Товариства угорської культури Закарпаття” затримали 8 серпня.

Кожному хочеться бути гарним. Та якщо недоліки тіла можна приховати під одягом, то обличчя навіть замасковане макіяжем, може видати вік людини, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Причиною невдоволення собою у багатьох є зморшки, які з’являються з віком. Тому й не дивно, що зараз активно пропагуються різні засоби для їхнього розгладжування. Але така терапія коштує, як правило, дорого.

Однак є засіб, який допомагає їх позбутись абсолютно доступним кожному шляхом – за допомогою спеціальних вправ.

Більше про це знає тренер з фейсфітнесу, людина, яка на собі перевірила гімнастику для обличчя і тепер навчає її азів інших – Світлана САМСОНОВА.

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили про молодість і красу, зарядку для збереження  вроди, лікувальну гімнастику та багато іншого.

Зайва вага – проблема багатьох закарпатців. Що можете сказати про традиційну місцеву кухню? Чи сприяє вона ожирінню. Чи здоровими є більшість закарпатських страв? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла дієтолог Альона НЕКРАХА.

-Хоч закарпатська кухня дуже смачна, ми виросли на цьому, але основою страв є червоне м’ясо – свинина, яка сама по собі не є здоровою і дуже жирна, а також багато смаженого. Без цього не обходяться місцеві свята.

Проте таку їжу дійсно бажано вживати лише на свята, а не щодня. Принаймні потрібно хоча б замінювати шкідливі інгредієнти на більш корисні. Тобто, будь-яку страву можна зробити з дуже шкідливої дуже корисною, якщо постаратися і сильно захотіти.

zakarpatpost.net