Магія листка хрону: витягує сіль та допомагає від болю в суглобах

Серед іншої харчової зелені листя хрону виділяється величезною поживністю. Воно містить вітаміни групи B, а також C, Е і PP. Крім того, у листі є велика кількість калію, кальцію, магнію, сірки, селену та аскорбінової кислоти, пише газета «Поради здоров’я».

Присутність фітонцидів дозволяє використовувати листя хрону для захисту від шкідливих мікроорганізмів. Причому концентрація фітонцидів настільки велика, що навіть сушене листя має бактерицидний ефект. Саме тому господині використовують його в домашніх закатках.

А ще листя хрону позбавлять від небезпечних сольових відкладень. Для цього перед сном 2 великих листки занурюють в окріп, ставлять на спину і примотують тканиною. Якщо відчуваєте несильне печіння – це нормально. Опіки при такому компресі неможливі.

Вранці зніміть листя. Воно за ніч вбере сіль з організму, а якщо її було багато, то може навіть розсипатися відразу. Визначаємо, в яких місцях тіла найбільше солі. Повторюємо процедуру з компресом до тих пір, поки на листках не припинить з’являтися сіль.

Взагалі листя хрону унікальне тим, що витягає сольові відкладення через пори шкіри. Тому не користуватися такою здатністю доступного продукту просто нерозумно.

Настоянка з листя хрону допомагає від болю в спині і суглобах. Засіб готують з молодих зелених листків. Їх складаються в скляну банку і заливаються спиртом (або горілкою). Суміш настоюють дві доби в темному прохолодному місці, після чого нею можна натирати хворі місця. Допомагає і від ниючого болю в суглобах.

Але пам’ятайте – хрін алергенний продукт, тому перед використанням будь-яких настоянок та компресів з його коріння та листя потрібна консультація лікаря.

Аліна ДАН, газета «Поради здоров’я», ексклюзивно для, ексклюзивно для zakarpatpost.net