Погода у Закарпатті на сьогодні, 11 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода, але місцями можливі дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +30 градусів. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері в Ужгороді погода буде похмурою. Удень піде дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +29 градусів. Увесь день триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Воловці – +15 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Без опадів.

У Сваляві – +17 уночі і  +28 градусів удень. Увесь день у Сваляві триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +30 градусів. Небо у Тячеві буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +20, денна – +30. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Протягом усього дня очікується дощ із грозою, який ближче до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +17, удень – +27 градусів. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +33. Хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +25 градусів. Ранок у Міжгір’ї буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Рахові буде уночі +16, вдень температура підніметься до +23 градусів. Увесь день у Рахові триматиметься ясна погода, а ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

11 серпня відзначається день святого мученика Калинника. Наші предки стежили за вівсом на Калинника: якщо спілий овес вдруге зазеленіє – осінь буде непогожою. У давнину існувало таке поняття як “мороки” – це похмурий туманний час, який був характерний для цього дня.

Народні прикмети на 11 серпня

  1. Туман вранці – можна сподіватися на хороший збір врожаю ячменю і вівса найближчим часом
  2. Якщо заморозків 11 серпня не буде, то й на початку осені буде тепло
  3. Якщо на Калинника овес вдруге зазеленіє, то це прикмета до того, що осінь буде дощовою
  4. Туман 11 серпня – несприятливий час для бджіл.

zakarpatpost.net