Погода у Закарпатті на сьогодні, 13 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +31 градус. Похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з’являться лише ввечері. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +29 градусів. Хмари вранці розсіються та більше в цей день на небі не з’являться. Без опадів.

У Воловці – +13 уночі і  +25 градусів удень. У Воловці очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Сваляві – +15 уночі і  +27 градусів удень. Вдень у Сваляві очікується хмарність, незважаючи на те, що ранок та вечір обіцяють бути ясними. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +29 градусів. У Тячеві нічні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +31. Вранці у Перечині розпогодиться, нічні хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів

У Великому Березному – вночі +13, удень – +29 градусів. Вже з самого ранку у Великому Березному розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +33. Нічні хмари звільнять вранці небо від своєї присутності, але вдень ненадовго з’являться, щоб ввечері знову зникнути. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +25 градусів. Вранці у Міжгір’ї очікується ясна погода, вдень з’являться хмари, але ввечері від них не залишиться й сліду. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +23 градусів. Вранці хмар у Рахові не буде – вони з’являться у другій половині дня, але ввечері погода знову буде ясною. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

13 серпня відзначається день пам’яті праведника Євдокима. У народі цей день називали Євдокимове заговіння, оскільки з 14 серпня починається Успенський піст. У минулі часи наші пращури слідкували на Євдокима за сходом сонця: якщо воно при сході яскраво-червоне і незабаром ховається у хмари – можна чекати дощу.

Народні прикмети на 13 серпня

  1. Сильний вітер на Євдокима – зима буде сніжною
  2. Слід обов’язково попрацювати в полі 13 серпня – тоді робота буде сперечатися

zakarpatpost.net