Закарпатець отримав за секс, хоч і за згодою, 6 років в’язниці

Перед цим пара познайомилася біля церкви

Випадок трапився на Берегівщині. Ласий до сексуальних утіх молодик кілька разів схилив до любощів неповнолітню дівчину, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що відбувалося насправді, відомо тільки цим двом, адже свою вину хлопець заперечував і на суді запевняв, що сама закарпатка проти близькості не заперечувала.

За словами Вероніки (із етичних міркувань імена у матеріалі замінено), вона познайомилася з Іваном біля церкви. Після цього вони пішли до неї додому, а увечері разом відправились на дискотеку. Під час спілкування в них, за її згоди, 3-4 рази відбувся статевий акт. Тоді їй було лише 13 років. Чи знав Іван про її вік, вона й гадки не мала. Але до поліції звернулась особисто, оскільки дізналася про те, що вагітна, і боялася, що батько змушуватиме її зробити аборт. Заяву писала сама в присутності матері. Тоді вона заявила про зґвалтування, але невдовзі батько помер  і дівчина заявила про те, що все відбувалося добровільно.

Сам Іван також підтвердив, що з Веронікою познайомився  біля церкви. Того дня, як запевнив хлопець,  вони пішли до неї додому, а потім разом з її молодшим братом – на дискотеку. Вони обнімались, цілувались, займалися любощами. Так тривало декілька днів, причому – добровільно. Про вік дівчину він не питав, вважав, що їй десь 16 – 18 років.

Мати на суді пояснила, що про вагітність доньки дізналась десь на 7-му тижні вагітності. Жінка підтвердила, що раніше молодик часто бував у них вдома.

Невдовзі Вероніка народила дитину. На основі тесту на батьківство, експертиза встановила, що батьком малюка є саме Іван.

Тож за інтим із неповнолітньою, що суд кваліфікував як розбещення, Івану доведеться відсидіти за ґратами шість років.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net