Чим влада закуповується на ProZorro: депутатам Верховної Ради закупили серветки з візерунками, пластикові стакани і… мішки

Екватор літа вже пройдено, і вся країна починає готуватися до старту нового трудового сезону. І поки батьки стурбовані передшкільними покупками, держоргани теж не відстають і активно закуповують будпослуги і патріотичну символіку в системі електронних держзакупівель ProZorro. “Сегодня” промоніторила ресурс і дізналася, чим зайняті державні завгоспи на канікулах.

Реклама і сумки

Очевидно, що в підготовці до Дня Незалежності чиновники змітають з полиць традиційні українські строї і предмети побуту. Наприклад, кілька днів тому завершився аукціон з вишитим речам – Управління справами ВР витратило 49,5 тис. грн на три вишиванки і сім подарункових наборів з вишитих серветок, доріжок і мішечків. Також за 46,2 тис. грн для нардепів замовили 100 тарілок з петриківським розписом (по 240-300 грн кожна) і 100 подарункових розписних скриньок (по 192 грн кожна).

Тим часом в НБУ вже майже завершили закупівлю метрових прапорів – за 26 національних і 10 прапорів Євросоюзу виклали 23,9 тис. грн.

У свою чергу, для Кабміну літо – не привід розслаблятися. Господарсько-фінансовий департамент КМУ має намір просувати серед українців свою нову комунікаційну стратегію, тому шукає автора 100 сумок з логотипом UkraineNOW і ще 240 – з логотипом #єдинийголос. На ці аксесуари чиновники готові витратити максимум 17 тис. грн. Не забувають вони і про ідейну підготовку: на 339,1 тис. грн Кабмін замовив зйомку чотирьох соціальних роликів про користування газом і субсидії.

При цьому, мабуть, дається взнаки і аномальна спека: Держуправління справами (ДУС) закупило понад 22 680 літрів питної води за 42 тис. грн для Адміністрації президента. Кабмін же за 8400 літрів мінералки в склі платить 30,5 тис. грн. Також ДУС має намір до старту ділового сезону зробити якісні кава-брейки: за 4,4 тис. грн тут обзавелися спінювачем молока і ще 20,9 тис. виклали за кавоварку.

Утеплюють і стрижуть

Тим часом в Управлінні адмінбудинків ДУС теж потихеньку готуються до зими: там шукають підрядника для модернізації водопроводу і заміни опалювальної системи. На роботу разом з матеріалами чиновники готові витратити 17,6 млн грн з бюджету. У свою чергу, за 20 тис. грн найняли експерта з оцінки кошторису для реставрації будівлі АП на вулиці Банковій, а 127,5 тис. коштує ремонт особняка Полякова на вулиці Грушевського, який використовують для урядових прийомів. Ще майже 2 тис. грн в АП витратять на ремонт стільця. Також для особняків для прийому міжнародних делегацій на вулиці Липській і Грушевського за 37,2 тис. найняли компанію для підрізування дерев і живих огорож.

Мішки для сміття, пластик і семінар

У свою чергу для апарату Верховної Ради замовили днями чотири кондиціонери за 11,9 тис. грн та 500 мішків для будівельного сміття майже за 3 тис. грн і 81 кв. м жалюзі за 5,4 тис. грн.

Також на канікулах держслужбовці вирішили підтягнути свої знання, і тому 2100 грн Держуправління справами витратило на підвищення кваліфікації та відправило співробітника на будівельний семінар про особливості розрахунку бюджетної документації. До речі, мабуть скоро після реконструкції відкриють повністю і Маріїнський палац – ДУС замовила послуги зі складання техпаспорта та проведення інвентаризації, які необхідні для введення палацу в експлуатацію. Ціна питання – 1,7 тис. грн.

У списку завершених тендерів стабільно присутні канцелярське приладдя, програмне забезпечення та дрібні ремонтні роботи. Але іноді можна знайти вельми дивні лоти: наприклад, ДУС за 5,7 тис. грн закупило… 30 тис. пластикових стаканчиків.

zakarpatpost.net