Погода у Закарпатті на сьогодні, 15 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +24 градуси. День буде хмарним – з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +18, удень – +28 градусів. День буде хмарним – з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +16 уночі і  +24 градуси удень. З самого ранку небо у Воловці вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Сваляві – +17 уночі і  +24 градуси удень. Ранок у Сваляві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +19, денна – +28 градусів. Небо, ясне у Тячеві вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +19, денна – +24. Ввечері небо, що залишалося чистим у Перечині увесь день, затягнулося хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +16, удень – +23 градуси. Вже вранці небо у Великому Березному затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +28. Хмари вже з ранку вкрили небо, та похмура погода тримається до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +23 градуси. Вже вранці небо у Міжгір’ї затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +23 градусів. Небо у Рахові цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У цей день відзначається перенесення із Єрусалиму до Константинополя мощів первомученика Стефана (Степана). Степан вважається покровителем коней. Наші пращури помітили, яка погода на Степана – такий і вересень буде. А по тому, які дні 15-19 серпня, визначали погоду на вересень-січень.

Народні прикмети на 15 серпня

  1. Якою буде погода на Степана – таким стане і весь вересень
  2. Жаби заквакали – буде дощ.
  3. Жаби різко замовкли – чекай сильного вітру

zakarpatpost.net