Як Ужгород перетворити на парковий рай. ФОТО. ВІДЕО

Зараз в Ужгороді проходить облагородження Боздоського парку. Звичайно, аби хоч трохи його привести до ладу, потрібно дуже багато зробити.

Хочеться, звісно, аби він запрацював на повну потужність та перетворився на вражаюче місце для відпочинку ужгородців.

Але до Харківського парку відпочинку, у якому побував журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» і на власні очі побачив як може виглядати парк, нам далеко. Отже, його називають українським Діснейлендом  і він входить до десятки найкращих у світі.

Тому пропонуємо ознайомитись, якими є ньому відпочинкові зони та атракції.

Оскільки ми пишаємося тим, що в Боздоському парку живе багато диких тварин, у Харківському їх не менше. Там живуть білочки, їжаки, зайці та інші чотирилапі.

Якщо наш парк займає площу близько 50 гектарів і ми вважаємо його великим, то харківський простягнувся на цілих 130. Звісно, і місто більше за Ужгород, і головний парк. Тож це нормально. Але… ми дуже пишаємося своїми міні-скульптурами. Вони дійсно цікаві і розкидані по всьому місту. Тільки не в Боздоському парку… А от у Харківському є не міні, а вражаючі скульптури в повний зріст, усі вони виготовлені з бронзи, цікаві й позитивні і їх десятки.

Біля них залюбки фотографуються і місцеві, і туристи.

А ще – там справжній квітковий рай. У питанні озеленення нам дійсно варто повчитися від інших обласних центрів. Адже Боздоський парк та навіть центр Ужгорода зовсім не заквітчано, хоча певні роботи з вирізки чагарників саме зараз проводяться.

А от щодо атракцій, то в Ужгороді вони дійсно слабенькі, навіть суттєво гірші ніж у Мукачеві. А в Харкові – просто неймовірні. Є 55-метрове колесо огляду, захоплюючі американські гірки, башта падіння, автодром, французька карусель, ланцюги, мотузковий парк, будинок страху і багато іншого.  Також там багато атракцій для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, роллердром, спортивні майданчики, автодром.

Більше – дивіться на фото нашого журналіста та на відео 4к Аэрозйомка.

zakarpatpost.net