АНОНС. Чому закарпатські депутати перетворюються на бідаків

Добре, що закарпатці навчилися відрізняти полову від зерна

Останнім часом депутати Закарпатської обласної ради просто завалили уряд різноманітними зверненнями. Вони, напевно, вирішили хоч у чомусь стати рекордсменами, якщо не за темпами зростання економіки, не за кількістю позитивних реформ чи успішних об’єднаних територіальних громад, то хоч за найбільшою кількістю скарг на життя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Їх не влаштовує все… і в дечому вони справді мають рацію. Наприклад, коли пишуть про незадовільний стан доріг.

Утім замість того, щоб листуватися з Гройсманом, набагато ефективніше було б придумати механізм залучення коштів. Наприклад, за рахунок іноземних інвестицій.

Слід зазначити, що Закарпаття – прикордонна область. Ми маємо митниці. Чотири державні кордони та ряд таких привілеїв, які нашим сусідам, львів’янам, котрі випередили нас за всіма параметрами, навіть не снилися.

Але чи вміємо ми користуватися тими благами? На жаль, ні.

У закарпатських міст десятки побратимів у Чехії, Словаччині, Угорщині, Румунії, Польщі, Німеччині та інших країнах Європи. Але що дає така співпраця? Здебільшого обмін концертами та спільним відпочинком міських голів, депутатів, голови облради та облдержадміністрації. Тобто культурна програма і мінімум залучення коштів до області.

Ну і звісно, спільні виступи перед камерами, фотосесії для журналістів. А чи мають закарпатці матеріальну користь із цього? Ніякої. У цьому плані Закарпаттю допомагають матеріально лише угорці, але така співпраця відбувається зовсім не в рамках згаданого партнерства. Але про це ми поговоримо іншим разом.

Тож чи думають наші обласні депутати про розвиток краю? Чи прагнуть, аби він розвивався? Чи їх більше цікавить власний імідж та свої статки і можливість на наступних виборах знову опинитися в числі вибраних?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 17 серпня.

zakarpatpost.net