Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Поламані, пошкоджені, але все одно улюблені літери фотозони «Я люблю Ужгород» продовжують привертати увагу як місцевих, так і туристів.

Біля серця столиці Закарпаття людно завжди.

Хоча самі літери також весь час ламають.

Тож повернення літери «У» стало для містян радісною звісткою. Щоправда, навіть поки літера перебувала на ремонті, креативні ужгородці придумали як фотографуватися біля фотозони. Вони імітували її своїм тілом, стаючи на підвищення і піднімаючи руки догори.

Зараз, поки «Я» не повернули, люди прилаштовуються на місце літери і таким чином виявляють чи то показують на фото свою любов до Ужгорода.

Співробітники ГУ ДФС у Закарпатській області при перевірці ФОП виявили потужний нелегальний бізнес із міжнародних перевезень. Підприємець користувався послугами 186 водіїв без будь-якого оформлення трудових договорів, фактично – “в чорну”. За результатами перевірки регіональне управління Держпраці винесло постанову про накладення штрафу на підприємця у сумі майже 21 млн. грн, пише OBOZREVATEL.

Цей випадок добре демонструє, що працювати “в білу” сьогодні набагато вигідніше. Адже контроль за нелегальним використанням працівників буде лише посилюватися.

Газета «Неділя Закарпатські новини» продовжує мандрувати областю.

Цього разу ми завітали до міста, яке багато хто вважає українською Європою, адже на його вулицях чути багато мов, найбільше, звісно ж, угорської, але не тільки.

Маленьке компактне та затишне Берегово сміливо можна назвати одним з найпривабливіших для туристів містечок Закарпаття. Привертає воно увагу  гостей у всі пори роки. Його окрасою та гордістю є не лише термальні басейни, хоча саме вони збирають до Берегова найбільшу кількість туристів, але й автентична кухня, старовинна архітектура та віднедавна ще й приведений до ладу центр, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Загалом про облагородження міста влада не б’є у всі дзвони. Реконструкція проводилася тихо, без зайвого піару та пафосу. Але її результати вражають. Та про це ми поговоримо трохи згодом, адже для початку варто загадати про історію самого міста.

Як повідомила речниця Закарпатської поліції Тетяна Щоголева, з початку року зафіксовано 4 випадки. А саме – 2 за 6 місяців 2018 року і ще 2, які трапились в останні дні липня, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Справа щодо 9-річного хлопчика та дівчини з Тячівщини наразі перебувають на розслідуванні, тобто триває перевірка, чи зґвалтування справді мало місце», – наголосила вона.

Що ж стосується ще гучнішої справи зі зґвалтуванням та вбивством 16-річної закарпатки у Києві, то її розслідуванням займаються у столиці.

Тим часом, лише переглядаючи повідомлення в Інтернеті з посиланням на поліцію або отримані безпосередньо від поліції, можна простежити трохи іншу статистику.

Отже, як повідомив правник Олександр Пересоляк, 25 лютого в Ужгороді квартирант зґвалтував та побив 24-річну дівчину. Хлопець навіть вибив своїй жертві ліве око. Тоді ґвалтівника відпустили і не провели жодної експертизи. Лише після розголосу справа зрушилася з місця.

Паводкова хвиля, сформована потужною зливою, що накрила Рахів у п’ятницю увечері, підмила опори мосту через потік «Буркут» на дорозі «Рахів – Косівська Поляна – Кобилецька Поляна». У результаті бетонне покриття мосту обвалилося, проїзд транспорту тут неможливий.Про це йдеться на офіційному сайті Геннадія Москаля.

– Аварійну ділянку можна об’їхати іншими вулицями, тому заблокованих внаслідок обвалу мосту будівель немає, – повідомляє Геннадій Москаль. – Крім того, зливові потоки зруйнували місток до одного з приватних будинків на цій же дорозі, утім, до хати можна дістатися через один із сусідніх містків.

Таємнича і дуже гарна рослина знову буяє цвітінням в Ужгороді.

Це – як і сакури, японська рослина. Її називають квіткою з пащі дракона. На батьківщині гліцинії її часто висаджують біля приватних будинків тоді, коли в родині народжується дівчинка.

В Японії, Китаї та інших країнах Сходу ця прекрасна ліана символізує тендітність, витонченість, ніжність і чистоту.

На ринку праці Закарпаття багато нових цікавих вакансій. Знайти роботу в області можна. Найбільше робочих місць в Ужгороді.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», найчастіше роботодавці шукають швачок. Пропонують їм 4-9 тисяч зарплати. Також користуються попитом торгові агенти. У них зарплатня – 10-16 тисяч гривень. Можна знайти роботу і студентам. За їхні старання роботодавці готові заплатити 7 тисяч гривень.

Магазини та супермаркети шукають касирів і продавців – зарплата 5500 – 6 тисяч гривень, пекарів та кондитерів – 6 тисяч, а санаторному комплексу на Ужгородщині потрібні – бармени, яким пропонують заробітну плату – 13 тисяч, офіціанти – 10 тисяч та кухарі – 15 тисяч гривень.

Також, як повідомили у закарпатській газеті «Робота та навчання»,  в Ужгороді є вакансії будівельників, зарплата – 10 тисяч гривень, комірників – 8 тисяч, прибиральниць – 5-6 тисяч, тістоміса – 8 тисяч, формувальника – 6 тисяч, адміністратора клубу – 5 тисяч, покоївок та підсобних робітників – 5 тисяч гривень.

Піймана на хабарі чиновниця Ужгородської міськради Тетяна Полтавцева вийшла на роботу, бо прокуратура перекваліфікувала справу

Як ми повідомляли, керівника департаменту майна Ужгорода  Тетяну Полтавцеву було затримано на хабарі 800 доларів за сприяння підприємцю орендувати комунальне приміщення за пільговими цінами, пише prozak.info.

Суд обрав їй запобіжний захід – домашній арешт.

Більше того, попри апеляцію адвокатів підсудної, суд підтвердив законність відсторонення Полтавцевої від роботи.

Однак, за словами депутата міськради Віктора Щадея,  прокуратура зараз не продовжила Тетяні Полтавцевій “відсторонення від роботи” і вона знову сидить у своєму кабінеті.

В Ужгороді на школі №9 встановлено гарні ковані ворота. Прикрашено металеву конструкцію чорними залізними трояндами. Виглядають вони дуже гарно і зроблено їх зі смаком.

До кожної половини огорожі було прикріплено по 7 квіток. Такі собі букети мали оригінальний вигляд і подобалися багатьом.

Припали вони до душі і злодіям, які чотири троянди собі «відрізали» і понесли.

Чому стільки – невідомо, адже парну кількість квітів на Закарпатті несуть на могли покійникам. Тож невже злодій був цвинтарним?

Або йому байдуже, скільки квітів здавати у пункт прийому. Та чому він тоді не позрізав усі троянди?

Питань багато. Тому хочеться вірити, що відповідь на них знайдуть правоохоронці.

zakarpatpost.net