Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються теплий сонячний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +31 градус. Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +30 градусів. Ранок та вечір будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Воловці – +16 уночі і  +25 градусів удень. Ранок та вечір у Воловці будуть ясними, вдень очікується хмарність. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Сваляві – +15 уночі і  +27 градусів удень. У Сваляві погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +30 градусів. У Тячеві на небі цього дня не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +31.

Вдень у Перечині хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +29 градусів. У Великому Березному ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +33. Ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +25 градусів. У Міжгір’ї хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +23 градусів. Безхмарній ночі та ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Рахові до самого вечора. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У цей день вшановується пам’ять святителя Мирона, єпископа Критського. У народі святого називали Мирон Вітрогон і говорили: “Мирони-Вітрогони пилюку по дорозі гонять, по красному літу стогнуть”, так як у цей день бувають сильні вітри. У минулі часи помітили, “який Мирон – такий січень”.

Народні прикмети на 21 серпня

  1. Іній вранці з’являється – буде багатий урожай наступного року
  2. Кажуть, що на Мирона вторгнень, 21 серпня, опеньків і брусниця в лісі з’являються
  3. Яким буде Мирон – такий, за прикметами, і буде погода в січні
  4. Часто саме 21 серпня трапляються досить сильні вітри
  5. Погана погода 21 серпня – негода протримається до Бабиного літа

zakarpatpost.net