Погода у Закарпатті на сьогодні, 22 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються теплий сонячний день.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +30 градусів. Вдень і ввечері небо буде безхмарним, і ніщо більше не нагадуватиме про похмурий ранок. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +30 градусів. Ранок у Хусті буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Воловці – +14 уночі і  +24 градуси удень. У Воловці майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Сваляві – +17 уночі і  +27 градусів удень. До обіду у Сваляві протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Без опадів

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +30 градусів. У Тячеві ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +30.

У Перечині хмарна ніч та хмурий ранок зміняться ясним днем та безхмарним вечором. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +26 градусів. Незважаючи на хмарну ніч, з самого ранку у Великому Березному на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +31. Увесь день  утримається ясна погода. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +25 градусів. День та вечір у Міжгір’ї будуть ясними, прийшовши на зміну похмурому ранку. Без опадів.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +22 градусів. У Рахові хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. Дрібний дощ розпочнеться з самого ранку та ближче до вечора він повинен припинитися.

22 серпня відзначається день пам’яті апостола Матвія. У давнину говорили, що Матвій негоду підпускає. З 22 серпня осінній дощ літній перебиває. У цей час уже поспіває брусниця, сливи, з’являються осінні опеньки.

Народні прикмети на 22 серпня

  1. Якщо на Лаврентія встановлюється спекотна погода, або йдуть дощі, то такими ж будуть і наступні кілька днів, а осінь значно затягнеться у часі.
  2. Потрібно подивитися на воду опівдні 22 серпня. Якщо вона тиха, то осінь теж буде спокійною, а взимку хуртовин практично не буде.
  3. Рясна роса вранці 22 серпня віщує сонячний і теплий день

zakarpatpost.net