Сезон підпалів на Закарпатті розпочався! Будьте обережні

Хоч пожежники постійно попереджають про небезпеку під час підпалювання трави, закарпатці слухати нікого не хочуть і продовжують нищити довкола себе природу.

Правду кажуть, що поки грім не вдарить, наш брат не перехреститься. Можливо, коли вогонь під час чергового спалювання трави перекинеться на будинки, хоч це змусить людей замислитись над своїми діями.

І якщо раніше подібні підпали мали місце переважно в селах, то зараз нехтують правилами протипожежної безпеки й у містах. Траву підпалюють навіть в Ужгороді.

Після цього залишаються величезні капища і нерідко, аби погасити вогонь доводиться викликати рятувальників.

Та найгірше, що крім шкідливих викидів у атмосферу, згорають молоді саджанці, як нещодавно на Кірпічці, під час пожеж гинуть і тварини та комахи. Врятуватися від вогню, який надзвичайно швидко розповсюджується, встигають далеко не всі.

Днями підпалили траву на набережній неподалік підвісного мосту. Кому вона заважала – незрозуміло, адже її постійно скошують.

Шкода, що імена паліїв невідомі, адже за таке варто б поштрафувати зловмисників на солідну суму, аби інших не кортіло вдаватись до подібного хуліганства.

zakarpatpost.net