АНОНС. Як маленький Перечин зробити успішним містом

Іван Погоріляк поділився позитивним досвідом створення ОТГ, розвитку туристичного бізнесу та секретами власного щастя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Талановитий спортсмен, успішний підприємець, справжній закарпатський ґазда. А ще – енергійний, цілеспрямований, рішучий, діловий, відповідальний  і харизматичний міський голова кількох скликань невеликого містечка Перечин.  Він – справжній лідер, який щиро горить тим, що робить, і робить те, чим горить. Саме так можна охарактеризувати голову Перечинської об’єднаної територіальної громади Івана Погоріляка.

Сьогодні газета «Неділя Закарпатські новини» у рубриці «Я#Успіх» познайомить вас із людиною, яка вміє боротися за свої мрії і досягає цілей, незважаючи на перепони, яка не боїться реформ і сміливо втілює в життя найамбітніші плани.

Позитивний досвід ОТГ

Об’єднані територіальні громади на Закарпатті створюються з найбільшими в Україні потугами. Однак Перечинська є однією з найбільш успішних на Закарпатті. Як же громаді, незважаючи на встромляння палок у колеса з боку обласної влади, вдалося об’єднатися?

«Фактично всі об’єднані територіальні громади Закарпаття є успішними. Перша ОТГ у області була створена у Тячеві, – каже Іван Погоріляк. – Баранинська і Полянська також показують позитивні результати діяльності. У нас теж хороші показники роботи. Працюємо над розвитком туризму, щоб Перечин перетворити якщо не на чисто туристичну Мекку, то аби транзитний туризм в нас розвивався на високому рівні. Як кажуть, такі об’єкти мати нам велів сам Бог, адже через нашу ОТГ відпочивальники  їдуть до багатьох закарпатських родзинок, тому ми повинні будувати готелі, ресторани, кафе, оздоровниці  і розвивати туристичну інфраструктуру. А тим часом працюємо над такими об’єктами, біля яких гості захочуть зупинитися. Наприклад, до Дня міста у цьому році ми облаштували 200-річний дуб, закріпили на ньому інформаційну дошку з написом про те, як на 200 років життя Перечина дивилося дерево. Це дуже цікава атракція. Біля нього збираються навіть місцеві і вивчають раніше невідому інформацію. Також для дітей ми встановили Будинок Зубної Феї. Для малечі це стало захоплюючою розвагою. Дітлахи таким чином вчаться доглядати за собою, дбати про своє здоров’я».

Як вдалося створити ОТГ? Чому не побоявся Іван Погоріляк піти на вибори? Як йому вдається у всьому досягати успіху?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 24 серпня.

zakarpatpost.net