Як пройшов військовий парад у Києві. Чим хвалилася Україна?

У мережі з’явилося багато знімків з масштабного параду до Дня Незалежності України, який пройшов у Києві 24 серпня. Вперше з 2009 року над столицею пролетіла бойова авіація.

Всього на 27 річниці Незалежності зібралися 4500 військових різних родів військ, 250 одиниць техніки, а також українські партнери, повідомляє OBOZREVATEL.

“Тішуся что на бруківці Хрещатику ми бачили разом з нашими солдатами воїнів США, Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Канади, Румунії й других стран НАТО. Це символ Нашої СПІВПРАЦІ і мені приємно, что по праву руку від мене стояв радник з нацбезпеки Президента США Джон Болтон”, – написав у своєму мікроблозі в Twitter президент Петро Порошенко.

Переглянути зображення у Твіттері

 Петро Порошенко @poroshenko

Тішуся що на бруківці Хрещатику ми бачили разом з нашими солдатами воїнів США, Великої Британії, Естонії, Латвії, Литви, Канади, Румунії й інших країн НАТО. Це символ нашої співпраці і мені приємно, що по праву руку від мене стояв радник з нацбезпеки Президента США Джон Болтон.

На “Марші нової армії” вперше представили механізовану колону і нові зразки озброєння. Зокрема, було презентовано нову гаубицю “Богдана”, машини “Дозор-Б”, Козак-2 і Варта, а також модернізовані танки.

У параді також брали участь жінки-військовослужбовці, і вперше пролунало офіційне вітання “Слава Україні!” – “Героям слава!”. Його вимовляв міністр оборони Степан Полторак.

Після урочистого підняття прапора було проголошено молитву за українське військо. Крім того, перед проходженням піших і моторизованих колон відбулося вручення бойових прапорів військовим частинам, які беруть участь в бойових діях на Донбасі. На захід з’їхалися жителі українських міст і інших держав, щоб подивитися на масштабне дійство.

Військова техніка струнким маршем проїхала вулицями Києва

У складі механізованої колони пройшли 40 одиниць важкої броньованої техніки, понад 100 одиниць автомобільної техніки і БТР, 30 одиниць артилерійських систем і 30 ракетних комплексів.

Також було представлено переносні протитанкові ракетні комплекси, зокрема, поставлені з США комплекси ПТРК Javelin. Очолив танкову колону ОБТ Т-84-120 “Ятаган” з гарматою калібру 120 мм, танки Т-64БВ.

Бойова авіація

Війська

Переглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у ТвіттеріПереглянути зображення у Твіттері

 zakarpatpost.net