Site icon zakarpatpost.net

Закарпатський тиждень: «непрохідний кордон», адреси для поліції та концерт для дівчинки

Розморені спекою закарпатці відпочивають на фестивалях, мандрують за кордон і взагалі насолоджуються останніми літніми тижнями, аби незабаром з головою поринути в осінню буденність. Мейн-стрімом соціальних мереж залишається сезонний ажіотаж на українських кордонах, який всерйоз допікає мандрівникам, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Причому традиційно найбільший «попит» на чопську «Тису». Тут спраглим до закордонного вояжу доводиться чекати більше, аніж горезвісні «кілька годин». Додають тривалості в очікуванні і «пересічники», яких «вижили» з українсько-словацького кордону. Скільки ще триватиме подібна ситуація – навряд чи зможе бодай хтось спрогнозувати, адже попереду – «бархатний» сезон…

Прикрощі тижня

Природні сюрпризи

Через потужну зливу, яка накрила Рахів увечері п’ятниці, 17 серпня, сімох місцевих мешканців довелося евакуювати з підтоп-леного будинку. Людей тимчасово поселили в районну лікарню, де вони переночували, а після спаду води змогли повернутися додому. Знову заговорили про нищівні вирубки лісів та людську недбалість до інфраструктури…

Людська винахідливість

130 кілограмів висушеної марихуани та більше сотні великих стебел – такий «крам» вилучили правоохоронці на Ужгородщині. 51-річний «фермер» облаштував на орендованій ділянці справжнє господарство із вирощення наркозілля. Вартість «продукції», що її виявили, сягає кількох десятків мільйонів гривень.

 «Інспекторська» захланність

Чи не вперше на хабарі затримали інспектора праці. За 300 доларів головний держінспектор управління Держпраці області готовий був закрити очі на неоформленого необхідним чином працівника. Очевидно, штрафи за подібне правопорушення сягнули таких розмірів, що 300 умовних одиниць виглядали цілком виграшним варіантом…

Здобутки тижня

Пильний Москаль

Невтомний голова Закарпатської ОДА знову змусив його цитувати.  У відкритому зверненні до очільників правоохоронних структур краю та країни назвав адреси підпільних ігрових закладів, які працюють на Закарпатті. Їх, каже, йому прислали на електронку небайдужі люди після його ж прохання. Подейкують, акція триває у продовження протистояння, започаткованого затриманням на хабарі голови Виноградівської ОДА, якого палко захищає голова ОДА.

Учитель для України

До ТОП-50 педагогів за версією Global Teacher Prize Ukraine потрапила і закарпатка Людмила Боднарюк. Вчителька викладає мистецтво, музичне мистецтво, художню культуру у Виноградівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №8. Цього року переможець отримає 250 тисяч гривень, 1 рік безкоштовного навчання, поїде в березні 2019 року на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу та відомими людьми, що переймаються освітою.

Концерт для Аніти

Близько 30 виконавців: танцюристів, співаків, поетів… небайдужих талановитих закарпатців об’єднала біда маленької ужгородки. Вони вийшли на сцену з благодійним концертом задля Аніти – дівчинки, на яку через халатність працівників, котрі виконували обрізку дерев, два роки тому впала тополя. Вона вже перенесла 27 операцій і досі ходить тільки за допомогою милиць. Артистам вдалося зібрати 25 283 гривень.

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net

Exit mobile version