Оксамитовий сезон-2018: як закарпатцям добре відпочити і не вскочити у халепу

Оксамитовий сезон вважається одним із найсприятливіших періодів для відпочинку. А все завдяки погоді – нестерпної спеки вже немає, але температура повітря все ще досить висока, як вдень, так і вночі.

І, звісно, ніхто не скасовував економічної вигоди відпочинку в цей період – туристичний потік до кінця серпня різко знижується, а разом з ним і ціни.

OBOZREVATEL розповідає детальніше про плюси та мінуси відпочинку на початку осені.

Ціни знижуються у два-три рази

В оксамитовий сезон популярністю користуються Єгипет, Греція, Туніс, Іспанія, Ізраїль та інші туристичні напрямки. Але лідерами залишаються Туреччина, Кіпр, Хорватія і Чорногорія. Ціни стартують від $700 за тиждень на двох.

“Уже з жовтня ціни значно знижуються. Якщо це на економ-готель, то можна заощадити $100. А ось найкращі якісні готелі з хорошим сервісом “скидають” навіть $300-500 за тиждень на двох”, – пояснює турагент Ольга Мальцева.

Загалом деякі готелі можуть знизити ціну вдвічі, а то і втричі. На українських курортах відпочинок в оксамитовий сезон теж обійдеться дешевше. За словами директора Центру розвитку туризму України Володимира Царука, у вересні ціни знижуються на 20-30%.

Спокійний і здоровий відпочинок

Ще одна перевага відпустки в оксамитовий сезон – тиша і спокій на курортах. Оскільки восени починається навчальний рік, потік туристів знижується – діти йдуть до школи, а батьки – на роботу.