Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються теплий день, але з дощами і грозами.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +24 градуси. Ввечері погода в Ужгороді проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +26 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Воловці – +9 уночі і  +20 градусів удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +24 градуси удень. Ясному ранку у Сваляві прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Уночі піде дощ, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +26 градусів. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +24.

У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. У Перечині на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +21 градус. До самого вечора у Великому Березному буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +23. Очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +23 градуси. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Нічний дощ закінчиться ще до приходу ранку. День пройде без опадів, а ввечері дощ розпочнеться знову.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +21 градуса. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Нічний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У цей день вшановується пам’ять пророка Міхея. Наші пращури помітили, якщо у цей день тихий вітер, то осінь буде ясною. А ось якщо Міхей з бурею – до непогожого вересня. У минулі часи у цей день спостерігали за журавлями: якщо вони вже відлітають до теплих країв, то до середини жовтня мороз буде, а якщо ні – то зима пізніше прийде.

Народні прикмети на 27 вересня

  1. Гуси високо летять по небу – прикмета, що навесні буде велика повінь, і навпаки.
  2. На Воздвиження не можна починати важливі справи і ходити в ліс
  3. На Воздвиження дме холодний вітер – прикмета, що літо буде теплим

zakarpatpost.net