Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 27 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ринок “Білочка” в Ужгороді закривають. Про це говорили давно, але точно ніхто не міг підтвердити інформацію. А зараз Сергій Ратушняк, що є господарем території, опублікував у себе на сторінці повідомлення про те, що на місці ринку хоче побудувати сучасне приміщення.

“Щодо ринку «Білочка» в м. Ужгороді і різного словоблуддя про долю когось і чогось, – написав він. –

На стадіоні «Авангард» тривають роботи з оновлення бігової доріжки та футбольного поля

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

На «Авангарді» в Ужгороді триває реконструкція легкоатлетичного ядра стадіону за кошти Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету Ужгорода. Проектом передбачено встановлення нової бігової доріжки з більш сучасною та зносостійкою поверхнею, яка має високі амортизаційні властивості. Реконструкція дозволить проводити на стадіоні змагання всеукраїнського та європейського рівня з легкої атлетики, навчально-тренувальні збори спортивних клубів та інші спортивні заходи.

“Нова пошта” в Мукачеві відновлює роботу. Про це йдеться на сайті компанії.

Сьогодні «Нова Пошта» у Мукачево відновлює свою роботу. Завдяки злагодженій роботі команди було знайдено тимчасове приміщення для терміналу, скореговані графіки доставки так, щоб клієнти з Закарпаття отримували посилки швидше, розпочато роботи з відновлення Відділення №1 – буде відкрито нове, що стане одним з кращих в країні.

«Я дуже вдячний команді із Закарпаття, яка відразу прибула на місце події та команді з Києва, яка максимально швидко приєдналася до колег з Мукачево – разом вони зробили все можливе, щоб зменшити незручності для клієнтів. Окрему подяку висловлюю нашим партнерам – орендодавцям, які постраждали від цього лиха разом з нами. Вони швидко надали тимчасове приміщення для терміналу, поки будуть вестися відновлювальні роботи», – говорить Володимир Поперешнюк, співзасновник «Нова Пошта».

Міжгірського садиста посудять. 28 липня двоє нелюдів із Міжгірщини їхали на возі. Один з них нещадно лупав нещасну тварину. Подію вдалося зняти на телефон місцевому мешканцю. Відео з катом набуло широкого розповсюдження в Інтернеті і на випадок зреагували правоохоронці.

На жаль, кінь загинув, але тішить, що садиста-нелюда можуть покарати.

Як повідомила пресм-служба прокуратури Закарпатської області, за жорстоке поводження з конем, що призвело до його загибелі, на Міжгірщині  його вбивцю судитимуть.

“За процесуального керівництва Міжгірського відділу Хустської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо жорстокого поводження з твариною, що призвело до її загибелі (ч. 1 ст.299 КК України), – йдеться у повідомленні. –

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець райцентру, перевозячи на гужовому транспорті цегельні блоки, умисно та безпричинно, усвідомлюючи його безпомічність, бив тварину по тілу та ногам дерев’яною палицею.

Від численної кількості ударів, кінь впав на передні ноги, і при спробі піднятись, скотився у рів, де настромився на дерев’яну гілку. Від отриманої травми тварина загинула на місці.

За жорстоке поводження з твариною, що призвело до її загибелі підозрюваному загрожує покарання у вигляді арешту до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років”.

Невдовзі починається навчальний рік і студенти, які не з Ужгорода  та їхні батьки активно шукають житло.

Як розповіли в газеті «Закарпатські оголошення», середня вартість оренди квартири – від 4 до 6 тисяч на місяць. Але на ціну впливає кількість кімнат та де саме знаходиться будинок, наявність комунікацій, Інтернету та близькість до зупинок.

Отже, найчастіше студентам видають двокімнатні квартири.

Біля «Токіо» така квартира коштує 5900 гривень, у центрі – 5500 гривень, на Гагаріна 5800 гривень, на Кошицькій – 5500 гривень, у Новому районі – 6 тисяч, у новобудові в центрі – 9 тисяч, біля Боздоського парку – 7 тисяч, на вулиці Чорновола – 8 тисяч, у новобудові в центрі міста – 9 тисяч гривень.

Однокімнатну квартиру в районі Дастору можна винайняти за 7 тисяч гривень, трикімнатну на проспекті Свободи 8 300 гривень, а чотирикімнатну в центрі міста – за 10 тисяч гривень.

У п’ятницю о 23:37 рятувальники отримали повідомлення про пожежу. Як з’ясувалося, горів житловий будинок у селі Косівська Поляна, що на Рахівщині.

Ця пожежа виявилася фатальною для власника будинку. Його знайшли мертвим. Вогонь знищив житловий будинок, — зазначили в У ДСНС України у Закарпатській області.

Незабаром в Ужгороді учнями стануть 1818  першокласників.

Хочеться вірити, що ці діти відчують на собі якомога менше пережитків старої системи, адже зрушення є, треба лише батькам та вчителям більш жорстко виступати за дійсно якісні реформи.

Аварія сталась сьогодні, 27 серпня, близько 06:50 години на трасі Мукачеве – Рогатин поблизу села Вільхівка, що на Іршавщині.

На місце виїжджали правоохоронці які попередньо з’ясували, що водій заснув за кермом, внаслідок чого втратив керування та з’їхав на узбіччя. Зазначається, що є потерпілі, повідомляє Мukachevo.net.

Там водій Renault Clio в’їхав у паркан. У авто повністю розбитий перед.

zakarpatpost.net