Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +12, удень – +26 градусів. На небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +25 градусів. Хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +22 градуси удень. У Воловці з ранку та до самого вечора небо буде ясним. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +23 градуси удень. Вранці у Сваляві розпогодиться, досвіткові хмари зникнуть та до кінця дня більше не з’являться. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +26 градусів. Вже з самого ранку у Тячеві розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +12, денна – +26.

Вже з самого ранку у Перечині розпогодиться, та ніщо більше не буде нагадувати про похмуру ніч. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +23 градуси. У Великому Березному хмари вранці розсіються та більше в цей день на небі не з’являться. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +26. Хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +12, вдень – +22 градуси. До світанку у Міжгір’ї очікується хмарна погода, яка вранці проясниться, а вдень та ввечері все знову повториться. Без опадів.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +20 градусів. У Рахові майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Удень розпочнеться дощ, проте він повинен закінчитися до приходу вечора.

28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. З 28 серпня розпочинається молоде Бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулі часи помітили, якщо молоде Бабине літо погоже – чекай негоди на старе (з 14 до 21 вересня). Якщо у цей день погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

Народні прикмети на 28 серпня

  1. Якщо до Успіння землю розорати, то можна встигнути ще одну копицю потиснути.
  2. З’явилася веселка на небі – прикмета до того, що осінь буде теплою
  3. Гарна погода – Бабине літо буде прохолодним
  4. Багато павутиння – прикмета до того, що зима буде морозною і малосніжною

zakarpatpost.net