Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 серпня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгород прилетіли ще кілька білоперих красенів.

Крім лебединого сімейства на Кірпічці, що вивело чотирьох пташенят, які за літо підросли і майже зрівнялися за розміром з батьками, в місто прилетіли нові королівські птахи.

До трьох, що облаштувалися днями в районі драмтеатру неподалік пішохідного мосту, тепер долучилися ще троє.

А перед тим журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» виявив чотирьох лебедів біля підвісного мосту.

Наразі “Нова пошта” в Мукачеві працює в іншому приміщенні для терміналу, яке розмістили поблизу відділення № 1.

Воно тимчасове і власники запевняють, що в Мукачеві невдовзі буде одне з кращих в Україні приміщень “Нової пошти”.

А поки що на місці згорілого – одне згарище.

Тим не менше, тим, у кого вогонь пошкодив посилки почали виплачувати компенсації.

Учора “Нова пошта” відновила роботу.

Обіцяють повернути гроші всім.

Правоохоронці з’ясовують обставини дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої у лікарні помер водій мотоцикла.

Про це повідомляє відділ комунікації Закарпатської поліції.

Вчора, 27 серпня, увечері до поліції надійшло повідомлення про аварію на вулиці Центральна у селищі Великий Березний. Слідчо-оперативна група встановила, що 33-річний водій мотоцикла «SUZUKI», мешканець села Мирча, перевищивши швидкість зіткнувся з автомобілем «BMW», за кермом якого перебувала 22-річна мешканка Малого Березного. Жінка якраз здійснювала маневр повороту.

Від удару чоловіка відкинуло на проїжджу частину. Потерпілого госпіталізували, однак від отриманих травм він невдовзі помер у лікарні.

В урочищі Підчос, що у с. Красна, розташована туристична локація – джерело із залізною водою (буркутом). Має ця місцина неабияку популярність серед туристів та місцевих мешканців. У будь-яку пору року сюди чи не щодня навідуються візитери, аби посмакувати водою з джерела чи наповнити пляшки мінеральною живицею.

Охороняють та доглядають цю територію лісівники Краснянського лісництва ДП «Мокрянське ЛМГ». Поруч із джерелом розташована лавка для відпочинку та облаштовано зону для пікніка. Разом з тим, неподалік є зона для збору сміття. Однак не всі громадяни складають у відведеному місці непотреб.

Використаний одноразовий посуд, пластикові пляшки та інші побутові відходи розкидані по всій лісовій галявині. А прибирати територію доводиться лісівникам. На жаль, не вміють громадяни цінувати те багатство, яке дарує їм природа. І таке байдуже ставлення до рекреаційних місць часом обурює іноземних туристів, які приїздять до регіону, аби насолодитися перебуванням на лоні природи, пише Tyachiv.com.ua.

Якщо бюджет обмежений, як зробити дизайн самостійно. Про це газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла дизайнер інтер’єру із Ужгорода Оксана МАЛЕШ.

Якщо грошей у бюджеті для проведення ремонту небагато,то перше, що нам потрібно – це скласти чіткий план. Найкраще вибирати стилі, які не потребують багато декоративних деталей, скажімо, скандинавський, або мінімалізм. Якщо потрібно замінити труби, або проводку, то на цьому не слід економити. Таке робиться не на місяць, не на рік і не на два, а надовго. Плюс – раджу не заощаджувати на кахлі (плитці). Переробити такі речі досить важко і витратно. Отже, це робимо в першу чергу. Далі фарбуємо стіни, підбираємо необхідні меблі. При цьому шукаємо акції, знижки. Декор та інші меблі, які можна докупити в процесі життя, відкладаємо на потім. На цьому теж можна зекономити.  Ще проста порада – зверніться до дизайнера за конкретною послугою: чи це план розміщення меблів, чи навіть просто консультація . Такі послуги коштують недорого, але збережуть вам купу нервів і грошей. Ну а вже маючи чіткий план – ви можете все інше спробувати зробити самі.

Про факт скоєння крадіжки на одному з ринків Ужгорода повідомив відділ комунікації Закарпатської поліції.

“Особу підозрюваного у викраденні мобільного телефону у 26-річного жителя села Сторожниця, що на Ужгородщині, встановили дільничні офіцери поліції.

Чоловіка, який забрав телефон із прилавку торгової точки на ринку «П’яний», розшукали, а речовий доказ вилучили”, – йдеться у повідомленні.

Вчора, 27 серпня, працівники поліції Ужгорода розкрили крадіжку грошей із хостелу в обласному центрі.

Про це повідомляє поліція Закарпаття.

Адміністратор закладу повідомив правоохоронцям, що у двох їхніх клієнтів викрали з кімнати понад 1000 доларів, 1200 гривень та мобільний телефон. За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням). За кілька днів підозрюваного у викраденні грошей розшукали. Ним виявився 28-річний ужгородець. Розслідування цієї справи триває.

Наразі у Закарпатській області є понад 300 вакансій вчителів, найбільша кількість – у Берегівському і Виноградівському районах.

Про це повідомила Укрінформу директор департаменту освіти Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

“Наразі в області є понад 300 вакансій учителів — найбільша кількість у Берегівському та Виноградівському районах. Вакансії щоденно заповнюються, випускники наших педвузів з об’єктивних причин не поспішали працевлаштовуватися у заклади освіти в області…

Демографічна ситуація та соціальний захист. На 1 липня 2018р., за оцінкою, у місті проживало 114,2 тис. осіб. Упродовж січня–червня 2018р. спостерігалося природне скорочення населення у кількості 169 осіб. Загальна чисельність населення з початку року зросла на 191 особу за рахунок міграційного приросту населення. Про це повідомляє ГУ статистики в Закарпатській області.

У січні–липні 2018р. у місті за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 1,0 тис. домогосподарств, 1,8 тис. домогосподарств (ураховуючи тих, що звернулися за субсидіями у 2017р., але призначено їм було тільки у 2018р., та тих, яким продовжено надання субсидії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від     21 жовтня 1995р. № 848) було призначено субсидії на загальну суму        520,5 тис.грн. У липні 2018р. середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у місті становив 86,9 грн.

Сьогодні в Ужгороді звання “Почесний громадянин міста Ужгорода” присвоїли доктору медичних наук, професору кафедри хірургічних хвороб ЗВО «Ужгородський національний університет» Василю Русину, лікарю-хірургу хірургічного відділення №1 Центральної міської клінічної лікарні м. Ужгорода Дезидерію Петнегазі та народному артисту України Петру Матію.

Посмертно звання “Почесного громадянина Ужгорода” присвоїли загиблим військовослужбовцям: капітану Валерію Тихоновському, прапорщику Андрію Сипавці, а також громадсько-політичному діячу Катерині Омельчак.

zakarpatpost.net