Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +25 градусів. Ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +25 градусів. Ранок у Хусті буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Воловці – +8 уночі і  +20 градусів удень. У Воловці ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +23 градуси удень. Ранок та вечір у Сваляві будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +29 градусів. Увесь день у Тячеві утримається ясна погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +14, денна – +25.

Увесь день у Перечині утримається ясна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +22 градуси.Ясна погода буде триматися у Великому Березному впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +26. Ясна  погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +21 градус. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів.

29 серпня відзначається свято Спаса Нерукотворного. Наші пращури говорили: “Третій Спас – хліба припас”, оскільки до цього дня вже збирали новий врожай. У минулі часи помітили, якщо у цей день буде заморозок – осінь тривалою буде. А якщо журавель відлетить до третього Спаса, то на Покров (14 жовтня) буде морозно.

Народні прикмети на 29 серпня

  1. Якщо на Горіховий Спас відлетить останній журавель – чекай холодів вже на свято Покрови
  2. Гарна погода 29 серпня – запасів вистачить на всю зиму, оскільки вона, за прикметами, буде короткою

zakarpatpost.net