Як маленький закарпатець знайшов дикого зайчика у полуниці

Хлопчик із Перечинщини нещодавно знайшов на городі маленького дикого зайчика. Тваринка була настільки крихітною, що навіть не втікала.

Дмитрик із села Мокра Перечинського району закінчив другий клас. Він дуже любить природу і найбільшу втіху хлопчику приносять походи в ліс за грибами. На «тихе полювання» ходить з батьками, дідусем та бабусею із чотирьох років, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

«Це літо дуже багате на гриби. У червні я назбирав сам повний ранець та кошик, навіть більше за діда», – радісно поділився думками з газетою «Неділя Закарпатські Новини» наш постійний читач Дмитро Стегура.

У лісі хлопчик просто обожнює спостерігати за птахами, мурахами та слухати звуки природи. Для нього гори – рідна стихія. Там він почувається дуже щасливим.

А нещодавно маленькому закарпатцю дуже поталанило. У себе на городі в полуниці він виявив пухнастий клубочок. Підійшов ближче і мало не закричав від несподіванки –  там причаївся справжнісінький дикий зайчик.

«Я дуже тішився, що між зеленим листям та червоними ароматними ягодами на мене чекав такий вражаючий сюрприз. Узяв тваринку в руки і відніс до хати. Ми нагодували його. Полуниця крихітному вуханю дуже сподобалась. Та я знав, що дикій тваринці місце на волі. Він не домашній кролик, щоб жити у клітці. Тому після пригощань знову відніс зайченятко на город і відпустив його», – запевнив хлопчик.

Дмитрик має дуже добре серце і любить братів наших менших. Коли виросте, каже, що хоче стати поліцейським, щоб захищати нашу державу. Що ж, побажаємо йому, аби всі мрії неодмінно збулися.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net