АНОНС. Чому діти ненавидять школу? Сповідь закарпатської вчительки

«Школа – це зміюшник. Життю дітей ніхто не учить. Двійочники стають успішними, а відмінники працюють на них. Навчання у школі нічого спільного з успіхом у житті не має», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

До редакції газети «Неділя Закарпатські новини» надійшов лист від вчительки, яка розповіла про шкільні проблеми, з якими зіштовхуються педагоги. Про бюрократію, перешкоджання справжнім реформам та атмосферу в колективах освітніх установ. При цьому жінка побажала залишитися анонімною, бо усвідомлює, що за таку відверту сповідь її можуть звільнити з роботи.

Отже, друкуємо  лист без змін.

Старт навчального року – це завжди нові випробування для учнів, їхніх батьків та нас, вчителів.

Я завжди обурювалася, чому журналісти так активно обсмоктують випадки, коли вчителі піднімали руку на учнів чи словесно ображали їх, але мовчать про проблеми тих, хто цих школярів вчить.  Тепер зрозуміла. Бо батьки оприлюднюють інформацію, не бояться про неї відкрито говорити, виступати перед телекамерами, а ми, вчителі, про свої труднощі мовчимо, бо боїмося втратити роботу.

А як можуть їх висвітлювати журналісти, коли їм просто нічого не відомо про те, що коїться в школах. Звісно, про деякі речі вони знають, але це тільки незначна частка проблем, як кажуть – «поверхня айсбергу».

Наприклад, про те, що батьки постійно змушені купувати щось для навчальних закладів, робити власним коштом ремонти, хоча це зобов’язана робити держава. Наприклад, зараз деякі школи залучають батьків навіть купувати першокласникам меблі. Багато хто замінює також двері на класах, купує дошки, килимки, люстри, занавіски та багато іншого.

Що ще відбувається в школах? Чому за все платять батьки? За що школу діти ненавидять?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 31 серпня.

zakarpatpost.net