Погода у Закарпатті на сьогодні, 30 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +28 градусів. Увесь день утримається ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +26 градусів. Ранкові хмари протримаються недовго – вдень та ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Воловці – +7 уночі і  +23 градуси удень. Хмари, які з’являться у Воловці вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Сваляві – +9 уночі і  +24 градуси удень. У Сваляві ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +26 градусів. У Тячеві на небі цього дня не було жодної хмаринки. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +28.

Ранок та вечір у Перечині будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +25 градусів. Хмари, що з’являться на небі у Великому Березному вранці, протримаються майже увесь день, та лише ввечері погода проясниться. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +28. Весь день буде ясним, тільки вранці ненадовго небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +7, вдень – +22 градуси. Вранці небо у Міжгір’ї буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +20 градусів. До вечора хмари, що панували в небі у Рахові весь день, заберуться геть. Без опадів.

30 серпня вшановується пам’ять святого Мирона пресвітера. З 30 серпня починається осінній листопад (першою скидає лист береза, за нею липа, в’яз, черемха і т. д.). У минулі часи помітили, якщо вранці цього дня туман і роса, то погода на Мирона буде хорошою.

Народні прикмети на 30 серпня

В цей час починаються листопади, а птахи відлітають у теплі краї. Опадають 30 серпня листя з берези, в’яза, черемхи, липи.

  1. На сході сонця небо червоне – прикмета до того, що погода буде вітряної
  2. Сонце сідає в хмару – в найближчі дні буде негода
  3. Останній журавель полетів 30 серпня – значить, на свято Покрови буде достатньо холодно
  4. Гарна погода – зібраного врожаю і запасів вистачить для того щоб перезимувати, а весна настане досить швидко.

zakarpatpost.net