Вірна, турботлива, хазяйновита, розумна і гарна. Якою має бути українська жінка для нашого чоловіка

Українська жінка в ідеалі повинна бути вірною, ніжною і мудрою, а ще красивою і турботливою. Такі результати соцдослідження, проведеного компанією R & B Group. На думку соціологів, перераховані властивості насамперед характеризують нашу сучасницю як хорошу дружину, матір і господиню.

“На наш погляд, аналіз перерахованих якостей говорить про те, що їх сукупність утворює той моральний базис, без якого немислиме успішне сімейне життя”, – зазначають експерти, пише Сегодня.

_-1_14

Також з’ясувалося, що в цілому думки чоловіків і жінок з цього питання збігаються (див. інфографіку), але є і деякі відмінності. Наприклад, чоловікам частіше здається, що справжня жінка повинна бути вірною (53% проти 37%) і надійною (21% проти 16%). А ось для самих жінок важливіше бути мудрою (36% проти 29%), розумною (15% проти 11%) і матеріально незалежною (12% проти 7%).

При цьому наймолодші українки (до 30 років) частіше цінують красу, інтелект і незалежність, а жінки віком 30-40 років – жіночність, дбайливість і надійність. Водночас 40-50-річні частіше вибирали хазяйновитість, забезпеченість і розважливість, 50-60-річні – мудрість і майстеровитість, а жінки старше 60 років відзначали важливість порядності і хазяйновитість. В опитуванні брав участь 1801 громадянин України у всіх регіонах, за винятком непідконтрольних територій Криму, Донецької та Луганської областей.

Думки різняться і залежно від місця проживання опитаних. Мешканки центру країни частіше за інших згадували мудрість, порядність і хазяйновитість. Південки частіше вибирали дбайливість, інтелект і незалежність. Мешканкам сходу важливіше здавалися ніжність, зовнішня привабливість, товариськість і майстеровитість. А ось дівчата із заходу частіше за інших в своїх відповідях згадували розсудливість, хоча їхні відповіді майже збігаються з думками жінок в цілому по країні.

“Якщо говорити про “вічні” образи, думка українців із заходу завжди репрезентативна. Там збереглися традиційні уявлення про глобальні поняття, які так чи інакше транслюють всі жителі нашої країни”, – пояснює психолог Ірина Данченко.

Недоліки наших жінок

Народ вважає, що сучасні жінки надто схильні до шкідливих звичок – такий варіант вибрало 23% опитаних. До топу відсутніх у сучасних українок якостей потрапили також порядність (20%) і вірність (15%). Часто згадували і про нестачу мудрості (14%), хазяйновитість (13%) і розважливості (13%). Трохи менше скаржилися на відсутність у наших жінок ніжності, чесності і дбайливості. Водночас з стресостійкістю, достатком і незалежністю у сучасних українок все добре – ці варіанти вибрали тільки по 8% респондентів. При цьому чоловіки частіше за жінок говорили про дефіцит у наших дам надійності (15% чоловіків проти 9% жінок) і дбайливості (11% проти 8%). Жінки ж частіше відзначали брак матеріальної забезпеченості (11% проти 6% чоловіків) і незалежності (11% проти 5%).

 zakarpatpost.net