Погода у Закарпатті на сьогодні, 31 серпня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікуються тепла сонячна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +28 градусів. В Ранкові хмари не протримаються довго, у другій половині дня пануватиме ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +27 градусів. Ранок та день  будуть хмарними, а вечір обіцяє ясну погоду. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +25 градусів удень. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Воловці до кінця дня. Без опадів.

У Сваляві – +11 уночі і  +26 градусів удень. У Сваляві хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +27 градусів. Незважаючи на хмарний ранок та похмурий день, вечір у Тячеві обіцяє бути ясним. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +28.

У Перечині небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +26 градусів. Ранок та день у Великому Березному будуть хмарними, а вечір обіцяє ясну погоду. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +13, удень – +29. Вранці небо буде ясним, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +24 градуси. Вранці у Міжгір’ї небо буде знаходитися у полоні хмар, але у другій половині дня повністю від них очиститься. Без опадів.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +22 градуси. У Рахові хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, які переходять у ранкові заморозки. Останній день літа не завжди балував наших пращурів теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

Народні прикмети на 31 серпня

  1. Не встигнеш посіяти жито до Фрола – буде поганий урожай у наступному році
  2. Не можна працювати на конях у цей день. Навпаки, коня, за прикметою, потрібно обов’язково добре нагодувати. Також заборонено 31 серпня запрягати вози й випалювати тавро на скотині. Коней належало обов’язково окропити святою водою, щоб вони не хворіли, були міцними і змогли пережити навіть сувору зиму.
  3. Кінь часто перебирає ногами і фиркає – чекай негоди
  4. Висмикували полин і дивилися, яким був її корінь. Якщо корені товсті, то, по цій прикметі, можна чекати хорошого врожаю на наступний рік.

zakarpatpost.net