Чоловік має право відібрати дітей – українка про життя в Тунісі

У туніських жінок заведено напередодні весілля йти з подругами до хамаму, робити там цукрову епіляцію, співати. Руки розмальовують хною в різні візерунки. У дівич-вечір наречена одягає сукню жовтого кольору, здебільшого вишиту бісером.

Про це розповідає українка Мар’яна Москалюк, яка 13 років живе у Тунісі. Вийшла заміж за місцевого жителя Набіла Беребаі.

“Туніські жінки не звикли сидіти вдома. Це більше притаманно українкам, які переїхали туди жити. Туніски працюють повсюди, навіть у службі таксі. Голову мало хто покриває. Навіть у морі купаються в звичайних купальниках. Місцеві жінки дуже гарно одягаються. Вони ще більші кокетки, ніж італійки. Але доволі корисливі. Виходять заміж лише за чоловіків, у яких є авто, будинок, добре оплачувана робота. Якщо чоловік на заручини прийде без кошика із золотими прикрасами, то отримає гарбуза”, – розповіла Мар’яна Москалюк. Пише , пише gazeta.ua з посиланням на gk-press.if.

Жінка може розлучитися, коли захоче. Але усе залишається чоловікові.

“Мало того, жінка швидше за все втрачає своїх дітей. За законом, батько може забрати їх повністю під свою опіку. Одна з моїх подруг не бачила своїх дітей вже вісім років. Вона живе в Тунісі, не бідує, знімається в серіалах.

Але чоловік, з яким вона розлучилася, забрав діточок на інший кінець країни та відмовляється їх навіть показати. І держава його захищає. Вона б уже давно повернулася в Україну, але надіється знову побачити дітей”.

zakarpatpost.net