АНОНС. Як закарпатці лікуються плодами дарів природи. Аронія нормалізує тиск і допоможе щитовидній залозі

У кінці літа – на початку осені достигають зібрані в грона соковиті плоди чорноплідної горобини, яку ще називають аронією. Якщо ви будете вживати її в їжу або пити відвар з цих ягід, то зможете не тільки зміцнити свій організм, але і подолати наслідки багатьох захворювань, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Особливо корисна чорноплідна горобина тим, що до її складу входять такі речовини, як йод. Власне кажучи, йоду в її плодах у чотири рази більше, ніж у полуниці та малині. Тому вона допомагає в лікуванні щитовидної залози, адже, як відомо, захворювання цього органу пов’язані саме з нестачею йоду.

Здавна відомі ягоди аронії й тим, що можуть нормалізувати тиск. При цьому вони ефективні як при гіпертонії, так і при гіпотонії. Виходить, що цей універсальний засіб допомагає нормалізувати тиск у будь-якому випадку.

Цілющі властивості чорноплідної горобини не втрачаються, якщо її ягоди зберігаються в морозилці. Крім того, для приготування відварів можна використовувати плоди сушеної горобини. Для того щоб з розумом використовувати цілющі властивості ягід, слід скористатися рекомендаціями, які газеті «ПОРАДИ» надіслав Михайло Хащівський із села Городище Самбірського району, що на Львівщині.

«Сушать плоди аронії при температурі не вище +600С в духовці або печі. Плоди розсипають тонким шаром на підносах, решітках або дерев’яних лотках. Під час сушіння має надходити свіже повітря.

Які є рецепти лікування рослиною?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері популярної на Закарпатті газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 31 серпня.

zakarpatpost.net