Перший українець з пересадженим серцем здійснив сходження на Говерлу

– Я піднявся на Говерлу, – заявив по телефону 34-річний Максим Греков, якому два роки тому пересадили в Білорусі донорське серце.

– Схоже, я перша людина з пересадженим серцем, що зробив сходження на найвищу гору України. Вибачте, продовжувати розмову не можу – перетинаю кордон. Подробиці повідомлю після, пишуть ФАКТИ.

Максим Греков з Києва зі шкільних років серйозно займався баскетболом, будь-яких скарг на здоров’я у нього не було. Те, що у молодої людини хвороба серця, лікарі виявили, коли стався напад апендициту: перед операцією зробили кардіограму, яка показала відразу три види стенокардії. У нормі при кожному скороченні з серця викидається 65-75 відсотків крові, а у Максима – 20-30 відсотків.

Потрібна була пересадка донорського органу. Для цього слід було зібрати 100 тисяч доларів. Час минав, стан чоловіка дедалі погіршувався. Дійшло до того, що йому стало важко пройти якихось півсотні метрів від будинку до метро. Довелося звільнитися з роботи (Максим був ріелтором). Почали набрякати кінцівки, сильно погіршився стан міокарда. І ось, коли становище стало критичним, потрібна сума, завдяки друзям була зібрана.

У білоруській лікарні Грекову відкачали зайву рідину, підготували до операції, залишалося чекати, коли з’явитися донорське серце. В один з вечорів лікарі повідомили: швидше за все, серце є. Орган доставили до Мінська на вертольоті. Після операції хірург сказав Максиму: «Ми тобі таке серце пересадили! Ідеальне. Ти б його бачив ». Інформація про донора розголошенню не підлягає, але Максим все ж помітив в паперах, що цій людині було 34 роки, він загинув від черепно-мозкової травми.

– Коли я говорю лікарям, що у мене чуже серце, вони відповідають – тепер воно твоє, – розповів Максим. – Я вже повернувся до занять баскетболом, їжджу на велосипеді. Одна з основних проблем – отримати потрібні ліки, які не дозволяють імунній системі організму відкинути пересаджений орган. Цими дорогими препаратами повинно забезпечувати держава. Але заради економії чиновники МОЗ йдуть на закупівлю так званих генериків – аналогів оригінальних препаратів.

zakarpatpost.net

 

One thought on “Перший українець з пересадженим серцем здійснив сходження на Говерлу

  • 02.09.2018 at 11:01
    Permalink

    …це аферист…і сердце в нього те саме,що від народження. І було..і є досі.

Comments are closed.